Prokuratūra tiesai nodod krimināllietu par apģērbu zādzību vairāk nekā 150 000 eiro vērtībā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nauda. Ilustratīvs attēls
Nauda. Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Aprīļa beigās Rīgas tiesas apgabala prokuratūra tiesai nosūtījusi krimināllietu, kurā pie kriminālatbildības sauktas četras personas par apģērbu zādzību vairāk nekā 150 000 eiro vērtībā un trīs personas par naudas līdzekļu legalizāciju vairāk nekā 115 000 eiro apmērā, informēja prokuratūras pārstāve Laura Majevska.

Saskaņā ar apsūdzību četras personas vienojušās grupā izdarīt zādzību lielā apmērā no kādas automašīnas, kas pārvadāja zināma uzņēmuma apģērbus no noliktavas uz uzņēmuma veikaliem dažādos tirdzniecības centros Rīgā.

Zādzība tika veikta no kastēm, uz kurām bija drošības lentas, kas zādzības brīdī tika pārgrieztas. Lai slēptu nozieguma izdarīšanu, drošības lentas tika aizlīmētas un atlikusī kastē esošā prece tika nogādāta uz uzņēmuma veikaliem.

Apsūdzībā norādīts, ka kopā tika nozagta prece 150 817 eiro apmērā. Turklāt, saskaņā ar apsūdzību, divi no apsūdzētajiem vienojās ar vēl vienu apsūdzēto nozagto preci realizēt speciāli šim nolūkam atvērtā veikalā, sapludinot to ar citām precēm un tādejādi slēpjot to patieso izcelsmi. Kopumā tika realizēta noziedzīgi iegūtā manta vairāk nekā 115 000 eiro apmērā.

Četras personas tiek sauktas pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 175. panta ceturtās daļas, no kurām divas tika sauktas pie kriminālatbildības arī pēc Krimināllikuma 195. panta trešās daļas un viena personas tika saukta pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 195.panta trešās daļas.

Ņemot vērā, ka veikals tika atvērts, lai realizētu noziedzīgā kārtā iegūtu preci, tika pieņemts lēmums uzsākt procesu arī par piespiedu ietekmēšanas līdzekļa piemērošanu juridiskajai personai.

Krimināllieta nodota izskatīšanai Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesai.

Prokuratūra atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu