"76ers" un "Trail Blazers" panāk septītās spēles NBA konferenču pusfinālos

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Filadelfijas "76ers" un Portlendas "Trail Blazers" komandas ceturtdien panāca izšķirošās - septītās - spēles savos Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) konferenču pusfinālos.

Austrumu konferences pusfināla sestajā spēlē "76ers" savā laukumā ar 112:101 (29:21, 29:22, 29:24, 25:34) pieveica Toronto "Raptors", sērijā līdz četrām uzvarām panākot neizšķirtu 3-3.

Lielisku maču Filadelfijas vienības sastāvā aizvadīja Džimijs Batlers, kurš iemeta 25 punktus un izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, kamēr 17 punktus un 12 atlēkušās bumbas pievienoja Žoels Embīds.

Labu spēli aizvadīja arī Bens Simonss, kuram 21 punkts, astoņas atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles.

Savukārt "Raptors" komandā Kavai Lenards atzīmējās ar 29 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām, kamēr Paskālam Sjakamam 21 punkts. Lenards ar vismaz 20 punktiem izcēlies jau astoņās "play-off" spēlēs pēc kārtas.

Filadelfijas vienība šajā duelī guva drošu uzvaru, jo jau trešās ceturtdaļas beigās tās pārsvars pārsniedza 20 punktus, bet tikai beigās "Raptors" basketbolistiem izdevās starpību padarīt pieklājīgāku.

Sērijas izšķirošais mačs notiks svētdien Toronto, bet tā uzvarētāji konferences finālā tiksies ar regulārā čempionāta labāko vienību Milvoki "Bucks".

Tikmēr Rietumu konferences pusfināla sestajā spēlē "Trail Blazers" savā laukumā ar 119:108 (26:34, 32:20, 29:26, 32:28) pieveica Denveras "Nuggets", arī sērijā panākot 3-3.

Portlendas komandā 32 punktus iemeta Damjans Lilards, bet 30 punkti Kristianam Džeimsam Makolumam.

Savukārt "Nuggets" sastāvā serbs Nikola Jokičs izcēlās ar 29 punktiem, 12 atlēkušajām bumbām un astoņām rezultatīvām piespēlēm, kamēr Džamalam Marejam 24 punkti un desmit atlēkušās bumbas.

Otrajā puslaikā "Nuggets" uz īsu brīdi vadībā spēja izvirzīties tikai trešajā ceturtdaļā, bet vēlāk "Trail Blazers" kontrolēja notikumus laukumā un arī guva gana drošu panākumu.

Sērijas izšķirošais mačs notiks svētdien Denverā.

Otrā Rietumu konferences pusfinālā iepriekšējo divu gadu NBA čempione Goldensteitas "Warriors" ar 3-2 ir vadībā pret Hjūstonas "Rockets".

Pērn otro gadu pēc kārtas par NBA čempioniem kļuva Goldensteitas "Warriors", kas finālsērijā ar 4-0 pieveica Klīvlendas "Cavaliers".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu