Žurnālists zaudē darbu, jo karalisko bēbīti salīdzina ar šimpanzi (12)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Dominic Lipinski/WPA-Pool/SIPA / Dominic Lipinski/WPA-Pool/SIPA

No britu raidorganizācija BBC ir atlaists kāds radio žurnālists, kurš savā mikroblogošanas vietnē "Twitter" karalisko bēbīti salīdzināja ar šimpanzi, vēsta ziņu portāls "Postimees".

Trešdnien, 8. maijā, melnbalta bilde, kur kāds pāris pie rokas tur šimpanzi saģērbtu bērnu drēbēs, sacēla kājās visu Lielbritāniju. Žurnālists pie fotogrāfijas rakstījis: "Karaliskais bēbītis dodas mājās no slimnīcas".

Nākamajā ierakstā 61 gadu vecais žurnālists atvainojies par savu ierakstu, taču atvainošanās nākusi par vēlu... Bilde jau bija izvērsusi skandālu un žurnālists ticis vainots rasismā un naida kurināšanā pret karalisko ģimeni.

» Megana un Harijs atrāda karalisko bēbīti

Pēc aizskarošā karaliskā pāra ieraksta nu jau bijušais BBC darbinieks savā "Twitter" profilā rakstīja, ka ir atlaists no raidorganizācijas. Raidorganizācijas vadītājs apstiprināja, ka žurnālistam ir lūgts atkāpties no sava amata: "Denijs ir lielisks raidījuma vadītājs, tomēr vairāk mēs ar viņu nesadarbosimies."

Nākamajā ierakstā Beikers skaidroja, ka tvīts "iecerēts kā joks par karalisko ģimeni salīdzinājumā ar cirka dzīvniekiem smalkās drēbēs, tomēr, kad tas tika interpretēts saistībā ar mērkaķiem un rasi, tas pamatoti tika izdzēsts".

"Karalisko personu vērošana nav mana stiprā puse," piebilda žurnālists.

Beikers lēmumu nekavējoties nosodīja, tviterī norādot, ka viņa atlaišana bijusi "pompoza imitēta nozīmīguma meistarklase", piebilstot, ka BBC "burtiski pasvieda mani zem autobusa".

Foto: Saseksas hercogi atrāda bēbīti

Prinča Harija un viņa dzīvesbiedres Meganas mazulis, kuram dots vārds Ārčijs, pasaulē nāca pirmdien, bet trešdien jaunie vecāki ar mazuli iepazīstināja dažu mediju pārstāvjus.

Ārčija nākšana pasaulē britu sabiedrībai ir zīmīgs notikums. Meganas tēvs ir baltādainais, bet māte - melnādainā, un mazulis ir pirmais divu rasu bērns karaliskajā ģimenē.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu