Sarri: Spēles beigās mums paveicās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sarri
Sarri Foto: AP/LETA

Anglijas premjerlīgas futbola kluba Londonas "Chelsea" galvenais treneris Mauricio Sarri atzīst, ka komandai ļoti paveicies ar spēles gala rezultātu UEFA Eiropas līgas pusfināla otrajā spēlē.

Otrā komandu tikšanās cīņā par vietu finālā norisinājās Londonā, kur dramatiskā cīņā pēcspēles sitienos uzvaru izcīnīja "Chelsea", ar 4:3 pārspējot Vācijas komandu Frankfurtes "Eintracht". Finālā to gaida cita Londonas vienība "Arsenal".

Elpu aizraujoša izvērtās pēcspēles sitienu sērija, kur lielisku sniegumu demonstrēja mājinieku vārtsargs Kepa Arrizabalaga, atvairot pēdējos divus "Eintracht" izpildītos raidījumus.

Londonas vienības galvenais treneris Sarri pēc spēles atzīmēja, ka komandai ļoti paveicās, jo brīžiem tā bijusi pārāk pasīva un demonstrējusi saraustītu futbolu. "Mēs labi nospēlējām pirmo puslaiku, taču otrā sākumā nedaudz atslēdzāmies un tur sākās problēmas. Nospēlējām pasīvi aizsardzībā un ielaidām vārtus - tā bija desmit minūšu panika uz laukuma."

"Papildlaikā komanda bija ļoti nogurusi, jo šosezon esam aizvadījuši jau 60 spēles, un tas nav viegli," spēles noslēguma daļu raksturoja Sarri.

Tikmēr "Eintracht" vienības galvenais treneris Adi Heuters pēc otrās pusfināla spēles neslēpa vilšanos. "Ikviens komandā bija vīlies par gala rezultātu. Mēs visi cerējām, ka spēlēsim finālā, tomēr "Chelsea" bija pārāka. Apsveicu viņus ar uzvaru - abas komandas demonstrēja lielisku futbolu. Novēlu viņiem tikai labāko finālspēlē."

Tāpat Heuters izcēla savas vienības sniegumu un pauda lepnumu par savu komandu. "Kā treneris es cenšos saglabāt mieru un nebūt pārāk nervozs aiz sānu līnijas. Protams, gribējām uzvarēt, taču es esmu lepns par to, ko redzēju uz laukuma."

Lielisku maču aizvadīja beļģu pussargs Edens Azārs, kurš realizēja izšķirošo pēcspēles sitienu. Tikmēr jau kādu laiku klīst runas, ka pussargs pēc šīs sezonas varētu pievienoties Spānijas grandam Madrides "Real". Savukārt Azāra komandas biedrs Luka Jovičs jau ir panācis vienošanos ar Spānijas klubu, un diezgan droši var apgalvot, ka nākamo sezonu serbs aizvadīs "Real" rindās.

"Šobrīd es domāju tikai par šo komandu un kausu, kuru varam izcīnīt. Ja šī ir mana pēdējā spēle klubā, es centīšos izdarīt visu iespējamo, lai uzvarētu, bet šobrīd es nezinu, kāda būs mana nākotne," atzina Azārs.

Sezonas ievadā "Chelsea" treneris Sarri tika kritizēts par vājo komandas sniegumu, bet visu var labot uzvara pār Londonas "Arsenal" un triumfs turnīra finālā. Šī itāļu speciālistam būtu pirmā trofeja galvenā trenera amatā.

"Chelsea" nākamajā nedēļā ir paredzēta pārbaudes spēle ASV ar Jaunanglijas "Revolution" klubu, par kuru vienības treneris nav priecīgs. "Šobrīd mums vajadzētu atpūsties, bet mēs dosimies uz ASV, bet pēc šīs spēles mums būs tikai desmit dienas, lai sagatavotos finālam," teica treneris.

Jau vēstījām, ka ceturtdien "Chelsea" savā laukumā pamatlaikā cīnījās neizšķirti 1:1 ar "Eintracht". Tā kā ar šādu rezultātu noslēdzās arī pirmā spēle, tika aizvadīts pagarinājums, kurā vārti netika gūti. Līdz ar to sekoja 11 metru sitienu sērija, kurā pārāki ar 4:3 bija londonieši.

UEFA Eiropas līgas fināls notiks 29.maijā Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku.

Iepriekšējā sezonā par UEFA Eiropas līgas uzvarētājiem kļuva Spānijas klubs Madrides "Atletico", kas finālā ar 3:0 pārspēja Marseļas "Olympique" no Francijas.

Eiropas līgas uzvarētāja iegūst ceļazīmi uz nākamās sezonas Čempionu līgas grupu turnīru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu