Helsinku "Jokerit" pārtrauc sadarbību ar Kalniņa konkurentu Zapolski

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jānis Kalniņš
Jānis Kalniņš Foto: Jānis Škapars/TVNET

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Somijas klubs Helsinku "Jokerit" pārtraucis līgumu ar latviešu vārtsarga Jāņa Kalniņa konkurentu Raienu Zapolski.

Kā informē klubs, kontrakts lauzts pēc abu pušu savstarpējās vienošanās. 32 gadus vecais Zapolskis šajā komandā pavadīja iepriekšējās trīs sezonas.

Pagājušajā sezonā amerikānis vietu "Jokerit" vārtos dalīja ar Kalniņu. Regulārajā čempionātā Zapolskis 30 mačos vidēji ielaida 2,64 vārtus un atvairīja 89,4% metienu, kamēr divās Gagarina kausa cīņās viņš caurmērā kapitulēja 3,97 reizes un atvairīja vien 80% metienu.

Savukārt 27 gadus vecā Kalniņa statistika bija pārliecinošāka. Regulārajā čempionātā viņš 37 cīņās vidēji ielaida 2,40 vārtus un atvairīja 91,4% metienu, bet izslēgšanas turnīra sešās spēlēs caurmērā kapitulēja 2,52 reizes un atvairīja 89,5% metienu.

Zapolskis uz Eiropas pārcēlās 2013.gadā, kad kļuva par cita Somijas kluba Raumas "Lukko" vārtsargu. Pērn viņš pārstāvēja ASV izlasi Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, kur gan nepiedalījās Nacionālās hokeja līgas (NHL) hokejisti.

Tikmēr Kalniņam līgums ar "Jokerit" ir uz nākamo sezonu ar iespēju to pagarināt vēl par vienu gadu.

Savukārt Somijas mediji ziņo, ka "Jokerit" grasās pastiprināt sastāvu ar 35 gadus veco somu vārtsargu Anti Niemi, kurš 2010.gadā kopā ar Čikāgas "Blackhawks" izcīnīja Stenlija kausu. Kopumā viņš NHL aizvadījis 531 spēli, bet pēdējās divas sezonas bijos otrais numurs Monreālas "Canadiens" sastāvā. Šosezon viņš 17 mačos vidēji ielaida 3,78 ripas un atvairīja 88,7% metienu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu