Īlonam Maskam nāksies tiesāties ar vīrieti, kuru viņš nosaucis par pedofīlu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Amerikāņu kompānijas "SpaceX" ģenerāldirketoram Īlonam Maskam 22. oktobrī būs jāstājas tiesas priekšā par apvainojumiem, kurus Masks veltījis britu nirējam Vernonam Ansvortam. Nirējs 2018. gadā piedalījies glābšanas operācijā Taizemē, kur ekskursijas laikā strauji applūstot alai, uz gandrīz desmit dienām iesprostoti palika 12 zēni un viņu futbola treneris, vēsta portāls "The Guardian".

Šo lēmumu piektdien, 10. maijā, pieņēmis Kalifornijas štata Losandželosas pilsētas federālais tiesnesis. Miljardieris esot centies panākt lietas izbeigšanu, taču tas nav izdevies.

Foto: Dramatiskā 10 dienu glābšanas operācija 2018. gadā, Taizemē

"Teslas" vadītājs 2018. gada 15. jūlijā savā "Twitter" kontā nosaucis Ansvortu par pedofīlu - tā bijusi atbilde uz nirēja komentāriem par to, ka Īlona Maska iniciatīva palīdzēt glābšanas darbos esot "sabiedrisko attiecību gājiens".

» Par Taizemes alā iesprostoto zēnu glābšanu uzņems filmu

Uz to mirkli firmas "SpaceX" kontam bijuši 22,5 miljoni sekotāju. Vernons Ansvorts apvainojumu nosaucis par "nelikumīgu, netaisnīgu un noziedzīgu". Viņš tiesā vērsies ar lūgumu piedzīt morālo kompensāciju 75 tūkstošu ASV dolāru vērtībā. Nirējs vēlas panākt arī tiesas lēmumu, kas atturētu Īlonu Masku no turpmāku negatīvu komentāru veikšanas.

Šī nav pirmā reize, kad Īlons Masks iekūlies nepatikšanās par saviem izteikumiem sociālajos tīklos - viņa izteikumi ir mudinājuši arī pieprasīt viņa atkāpšanos no kompānijas vadītāja amata.

11 līdz 16 gadus vecie zēni un viņu 25 gadus vecais treneris tika iesprostoti pazemē 2018. gada 23. jūnijā, kad devās ekskursijā uz alu pie Mēsāi, Čiangrajas provincē. Tobrīd ala bija sausa, taču sākās stipras lietusgāzes, kas applūdināja ieeju alā. Viņiem izdevās patverties gaisa kabatā aptuveni četrus kilometrus no ieejas. Tur viņus desmit dienas vēlāk atrada britu ūdenslīdēji. Zēnu glābšanas operācija ilga no 8. līdz 10. jūlijam un piesaistīja pasaules mediju uzmanību.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu