No trakumsērgas Norvēģijā mirusi ceļotāja, kas viesojusies Filipīnās (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pexels

29. aprīlī Norvēģijā mirusi 24 gadus vecā Brigita Kallestata, kas pavadījusi atvaļinājumu Filipīnās un tur, pašai to nemaz nenojaušot, saslimusi ar letālu slimību - trakumsērgu. Mirušās sievietes tuvinieki Norvēģijas medijos publicējuši atklātu vēstuli, lai brīdinātu arī citus cilvēkus.

Birgitte Filipīnās braukusi ar mopēdu, kad ielas malā pamanījusi bezpalīdzīgu kucēnu. Tā kā jaunajai sievietei ļoti patikuši dzīvnieki, viņa paņēmusi mazo suņuku sev līdzi uz mājām, nomazgājusi, pabarojusi un nedaudz arī paspēlējusies ar viņu. Šo rotaļu laikā sieviete guvusi vieglus skrāpējumus.

Pēc atgriešanās Norvēģijā viņa saslimusi. Birgitas stāvoklis kļuvis arvien sliktāks, taču ārsti nav spējuši laicīgi diagnosticēt slimību. Kad kāds mediķis tomēr nolēmis pārbaudīt, vai tā nav trakumsērga, jau bijis par vēlu.

Šis ir pirmais trakumsērgas izraisītas nāves gadījums Norvēģijā kopš 1815. gada.

Tā kā trakumsērga nav minēta to slimību vidū pret kurām, dodoties uz Filipīnām, būtu jāvakcinējas, jaunās sievietes tuvinieki nolēmuši runāt par notikušo ar plašāku sabiedrību.

"Mums ir bail, ka līdzīgs liktenis var piemeklēt vēl kādu cēlsirdīgu cilvēku, tādēļ vēlamies ieteikt vakcinēties pret trakumsērgu visur, kur šī slimība ir izplatīta, un pievērst šiem draudiem pienācīgu uzmanību", teikts bojā gājušās tuvinieku vēstulē.

Slimība sākas ar vēdersāpēm un drudzi. Saslimušie cieš no bailēm un depresijas tā, ka nespēj pat norīt paši savas siekalas. Nāve galu galā iestājas kā elpošanas paralīze. Ja slimība ir sākusies, to nekas vairs nevar apturēt.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu