"Bijušas reizes, kad viņas vienīgā maltīte bija auzas." Vecākiem atņem bērnu vegāniska dzīvesstila dēļ (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Raudošs bērns. Ilustratīvs attēls
Raudošs bērns. Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Austrālijā kāds gadu un deviņus mēnešus vecs bērniņš sver nieka piecus kilogramus un izskatās kā pāris mēnešus vecs jaundzimušais. Vecāki, kuri savā uzturā nelieto neko no dzīvnieku valsts izcelsmes, arī savai atvasei ir "uzspieduši" būt vegānam. Bērns, kurš pirmos dzīves 19 mēnešus ir turēts uz auzām un rīsu piena nu ir nonācis mediķu redzeslokā, ziņo britu interneta laikraksts "Daily Mail".

Meitenīte ir tikai 76 centimetrus gara un viņai nepieciešama pastāvīga medicīniskā uzraudzība. Bērns ir atņemts saviem īstajiem vecākiem un šobrīd atrodas aizgādniecībā. 

Kad aizgādņi ieraudzīja meitenīti, viņa gulēja slimnīcas gultā un svēra nepilnus piecus kilogramus. Bērns tika barots caur cauruli degunā, viņa nespēja runāt, noturēt rokās rotaļlietas un staigāt. 

Viņas vecāku ietekme varētu atstāt sekas uz visu atlikušo dzīvi, atzīts tiesā.

"Bērniņa svars ir ievērojami audzis, taču viņas ķermenis ir tik nesamērīgs, ka bērns atzīstams par invalīdu. Nopietni kavēta arī bērna attīstība,” atzinusi tiesnese. 

"Pirmajos 19 dzīves mēnešos bērns nav saņēmis pamata aprūpi, kas nepieciešama, lai mazais cilvēks spētu attīstīties. Tā kā meitenīte vēl ir tik ļoti maza, viņa diemžēl nespēja iebilst savu vecāku gribai," tiesā sacīja aizgādņi.

Tikmēr meitenītes tēva advokāts tiesā uzsvēra, ka bioloģiskais tēvs neesot zinājis, ka māte nebaro bērnu pienācīgi. Advokāts apgalvo, ka bērna tēvs nekad nav piekopis vegānu dzīvesveidu un notikušajā vainojama vienīgi bērna māte. 

Tiesas dokumentos atklāts, kā māte dienā barojusi bērnu:

  • glāzi rīsu piena,
  • pusi banāna,
  • pusdienās pasniedza zemesriekstu sviestu ,
  • vakariņās tofu ar rīsiem.

Meita nevienmēr esot ēdusi ēdienu, tāpēc esot bijušas reizes, kad viņas vienīgā maltīte bija auzas. 

Šāda veida uzturs izraisījis nopietnu barības vielu trūkumu, ieskaitot kalcija, fosfāta, B12 vitamīna, A vitamīna, dzelzs un cinka trūkumu. Bērniņa D vitamīna līmenis bijis tik zems, ka to nav bijis iespējams pat noteikt.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu