Mirusi seriāla "Twin Peaks" zvaigzne Pegija Liptone (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pegija Liptone
Pegija Liptone Foto: GABRIEL BOUYS/AFP

72 gadu vecumā mirusi amerikāņu aktrise, seriāla "Tvinpīksa" ("Twin Peaks") zvaigsne Pegija Liptone, pavēstījusi aktrises ģimene.

Aktrise mirusi sestdien, 11. maijā, Losandželosā. Nāves cēlonis bijis zarnu vēzis, kas Liptonei diagnosticēts 2004. gadā.

Liptone dzimusi Ņujorkā ebreju ģimenē. 15 gadu vecumā viņa kļuvusi par modeli, bet 60. gadu vidū sākusi filmēties televīzijas seriālos.

1971. gadā viņa saņēma balvu "Zelta globuss" kā labākā aktrise par Džūlijas Bārnesas lomu kriminālseriālā "The Mod Squad".

90. gadu sākumā pēc ilga filmēšanās pārtraukuma Liptone atkal iemantoja popularitāti ar Normas Dženingsas lomu seriālā "Tvinpīksa".

No 1974. līdz 1990. gadam Liptone bija precējusies ar mūzikas producentu Kvinsiju Džounsu. Laulībā dzimušas divas meitas - aktrises Rašida un Kidada Džounsas.

Pegijas Liptones vecvecvecāki no mātes puses bijuši ebreji no Aizputes, telekanāla NBC dokumentālajā seriālā "Who Do You Think You Are?" noskaidrojusi Rašida Džounsa, kas, filmējoties seriālā, apmeklēja Latviju.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu