"Barcelona" pirmspēdējā spēlē Spānijas čempionātā gūst uzvar pār "Getafe" (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Barcelona" futbolisti
"Barcelona" futbolisti Foto: AP/Scanpix

Spānijas futbola čempionāta pirmspēdējā spēļu kārtā šīs sezonas uzvarētāja "Barcelona" svētdien mājās ar 2:0 (1:0) pārspēja "Getafe" vienību.

Pagājušajā nedēļā "Barcelona" sāpīgi izstājās no UEFA Čempionu līgas - divu maču summā tā izlaida no rokām trīs vārtu pārsvaru un zaudēja Anglijas klubam "Liverpool". Spānijas čempionāta 37.kārtā uzvaru Barselonas komandai svētdien nodrošināja Arturo Vidals, kurš 39.minūtē atklāja cīņas rezultātu, bet "Getafe" otrajā vārtu guvumā bumbu raidīja paši savos vārtos.

Barselonas vienībai 25.maijā ir paredzēta cīņa Spānijas Karaļa kausa izcīņā pret "Valencia" vienību. Uzvaras gadījumā klubs jau otro gadu pēc kārtas būs izcīnījis Spānijas čempionāta un Karaļa kausu.

Savukārt savainojumā iedzīvojās Filipe Kutinju, kuram, visticamāk, ir kājas muskuļa trauma. Tāpat "Barcelona" rindās savainots vēl ir Luiss Svaress, kuram šī sezona ir noslēgusies priekšlaicīgi.

"Šī bija smaga spēle, un mēs cenšamies aizmirst par Čempionu līgā notikušo," pēcspēles intervijā teica "Barcelona" futbolists Serhio Buskets.

Tikmēr apmierinātību par komandas demonstrēto spēli pauda "Getafe" treneris Hosē Bordalas. "Mēs zaudējām, tomēr esmu lepns. Mums jāuzvar pēdējā spēle un tad redzēsim, kas notiks tālāk."

Ja šīs sezonas uzvarētāja ir skaidra, un "Barcelona" jau priekšlaicīgi tika kronēta par čempioni, citādā situācijā ir "Getafe", kurai šobrīd jācer, ka savu pēdējo spēli zaudēs "Valencia" vienība, bet paši uzvarēs 38.kārtās spēli pret "Villarreal". Šāda scenārija gadījumā "Getafe" pacelsies uz ceturto vietu un kvalificēsies nākamā gada Čempionu līgas turnīram.

Savukārt citā 37.kārta spēlē "Valencia" izcīnīja svarīgu uzvaru pār "Alaves", kas ļauj ieņemt ceturto vietu tabulā, bet tuvākajai sekotājai "Getafe" ir tikpat punktu. Pēdējā ceļazīme uz Čempionu līgas turnīru izšķirsies nedēļas nogalē, kad sestajā vietā esošā "Sevilla" arī var pacīnīties par vietu četriniekā, vienīgi pie nosacījuma, ja abas augstāk esošās vienības zaudēs savas spēles, bet "Sevilla" izcīnīs uzvaru.

Tikmēr "Barcelona" tuvākās sekotājas Madrides "Atletico" svētdien savā laukumā nospēlēja 1:1 (1:0) ar jau pieminēto "Sevilla", kamēr zaudējumu piedzīvoja Madrides "Real", kas viesos ar 1:3 (1:1) piekāpās Sansevastjanas "Real Sociedad".

Šīs sezonas čempione "Barcelona" guvusi 86 punktus 37 spēlēs, bet no tās par 11 punktiem atpaliek Madrides "Atletico". Trešā ar 68 punktiem ir Madrides "Real", kamēr pirmajam trijniekam ar 58 punktiem seko "Getafe" un "Valencia", bet sesto vietu ieņem "Sevilla" ar 56 punktiem.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu