Igaunija tiek tālāk! Noskaidrotas pirmās 10 valstis, kuras cīnīsies par uzvaru lielajā Eirovīzijas finālā (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Otrdien, 14. maijā, Telavivā, Izraēlā norisinājās pirmais starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa pusfināls. Kopumā šī gada konkursā piedalīsies 42 valstis, no kurām 17 par iekļūšanu finālā sacentās pirmajā pusfinālā. Tagad ir noskaidrotas tās 10 valstis, kas ieguvušas vislielāko punktu skaitu skatītāju un starptautiskās žūrijas kopvērtējumā, kvalificējoties dalībai finālā, kas notiks šo sestdien.

Pirmajā pusfinālā savā starpā sacentās 17 valstis - Kipra ar dziesmu "Replay", Montenegro ar "Heaven", Somija ar "Look Away", Polija ar "Fire of Love (Pali się)", Slovēnija ar "Sebi", Čehija ar "Friend of a Friend", Ungārija ar "Az én apám", Baltkrievija ar "Like It", Serbija ar "Kruna", Beļģija ar "Wake Up", Gruzija ar "Keep on Going", Austrālija ar "Zero Gravity", Islande ar "Hatrið mun sigra", Igaunija ar "Storm", Portugāle ar "Telemóveis", Grieķija ar "Better Love", Sanmarino ar "Say Na Na Na". 

Šovakar par 1. pusfināla dalībniekiem balsot varēja tikai minēto 17 valstu iedzīvotāji, kā arī Izraēla, Spānija un Francija. Otrā ģenerālmēģinājuma laikā pirmā pusfināla dalībniekus jau vērtēja žūrija, kuras balsojums veido 50% jeb pusi no pirmā pusfināla rezultātiem.

Valstis, kuras cīnīsies par uzvaru lielajā Eirovīzijas finālā 18. maijā ir: Grieķija, Baltkrievija, Serbija, Kipra, Igaunija, Čehija, Austrālija, Islande, Sanmarino, Slovēnija.

Arī igaunis Viktors Krons ir starp tiem dalībniekiem, kas cīnīsies par lielo uzvaru.

Latvija savā pusfinālā 18. maijā uz skatuves kāps kā piektā un konkurēs ar Armēniju, Īriju, Moldovu, Šveici, Rumāniju, Dāniju, Zviedriju, Austriju, Horvātiju, Maltu, Lietuvu, Krieviju, Albāniju, Norvēģiju, Nīderlandi, Ziemeļmaķedoniju un Azerbaidžānu.

Vieta finālā 18. maijā automātiski nodrošināta tā saucamajam “lielajam pieciniekam” – Francijai, Vācijai, Itālijai, Spānijai un Apvienotajai Karalistei, kā arī 2018. gada konkursa uzvarētājai Izraēlai.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu