Janičenoks: Apziņa, ka esmu karjeras noslēgumā, rada papildu spiedienu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Janičenoks
Kristaps Janičenoks Foto: vefriga.com

Pieredzējušajam latviešu basketbolistam Kristapam Janičenokam apziņa, ka pēc sezonas būs jāliek punkts karjerai, rada papildu motivāciju un spiedienu, intervijā "VEF Rīga" komandai atklāj spēlētājs.

Janičenoks aprīli atklāja, ka pēc šīs sezonas liks punktu profesionāla spēlētājai karjerai.

"Protams, tas raisa papildus emocijas. Ir no visa kā pa druskai - gan papildu motivācija, spiediens, stress, gan arī papildu nostaļģija, kas sekos pēc tam. Nekas nav mūžīgs, kādā brīdī tam visam ir jāgatavojas, jo agri vai vēlu cikls noslēdzas. Šobrīd man tas laiks ir pienācis," klubs citē Janičenoka teikto.

Šobrīd viņa pārstāvētā "VEF Rīga" Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijā līdz četrām uzvarām ar 2-1 ir vadībā pret "Ventspils" vienību.

"Domāju, ka uz lieliem pārsteigumiem grūti cerēt, jo ne "Ventspils", ne arī mēs "Ventspili" varam pārsteigt ar kaut ko īpašu, jo komandas labi pazīst viena otru un treneri labi pazīst viens otru. Šajā gadījumā vairāk noteiks enerģija un arī dažādi sīkumi, tajā skaitā veiksme, arī kādas mazās taktiskās nianses. Protams, katra komanda mēģina pielāgoties, ņemot vērā iepriekšējās spēles scenāriju. Arī mēs mazliet kaut ko mainām, bet tas ir ļoti minimāli. Pieļauju, ka līdzīgi darīs arī "Ventspils" un īpaši neko daudz nemainīs savā spēlē, jo viņi ir gatavojušies visu sezonu, paturot prātā, ka būs jāspēlē finālsērijā," dienu pirms ceturtās spēles saka Janičenoks.

Šogad Latvijas finālsērija rit pēc tāda formāta, ka mājas laukums mainās ik pēc vienas spēles.

"Man kā vecāka gadagājuma spēlētājam labāk būtu, ja būtu mazāk pārbraucienu starp spēlēm, bet no otras puses arī tik daudz nespēlēju. Ja jāizvēlas, labāk patiktu spēlēt pēc iepriekšējā formāta, kad spēļu norises vieta mainās ik pēc pāris spēlēm," skaidro Janičenoks.

Runājot par savu lomu komandā, 36 gadus vecais basketbolists teica, ka pamatā visam ir komandas intereses.

"Ar treneri ir bijusi saruna, ka mana loma komandā ir mazinājusies. Īpaši par to gan neiespringstu, jo man ir sava nostāja tajā un zinu savu mērķi - tas arī galvenais," secina Janičenoks.

Janičenoks kopš 2010.gada spēlējis Latvijā, pārstāvot vietējos flagmaņus "VEF Rīga" un "Ventspili", trīs reizes kļūstot par valsts čempionu. Viņš savas karjeras laikā pārstāvējis klubus arī Beļģijā, Vācijā, Itālijā.

Savukārt Latvijas izlasē Janičenoks piedalījās sešos Eiropas čempionātos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu