"Lakers" un "Cavaliers" oficiāli apstiprina jaunus galvenos trenerus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Frenks Vogels
Frenks Vogels Foto: EPA/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Losandželosas "Lakers" un Klīvlendas "Cavaliers" pirmdien oficiāli apstiprināja jaunos galvenos trenerus.

"Lakers" galvenā trenera amatā nolīgusi Frenku Vogelu, kuram asistēs Džeisons Kids. Līgums ar 45 gadus veco speciālistu noslēgts uz trim gadiem.

Vogels jau savulaik strādājis "Lakers" organizācijā, pirms 13 gadiem pildot skauta pienākumus.

Vogels pērn pēc divu gadu darba tika atbrīvots no Orlando "Magic" galvenā trenera amata. Viņš divu sezonu laikā aizveda komandu līdz 54 uzvarām un 110 zaudējumiem.

Vogels pirms tam piecas pilnas sezonas vadīja Indiānas "Pacers" vienību. "Pacers" viņa vadībā izcīnīja 250 uzvaras un piedzīvoja 181 zaudējumu regulārajā čempionātā, bet "play-off" mačos tika gūta 31 uzvara un ciestas 30 neveiksmes. 2013. un 2014.gadā Vogela vadībā "Pacers" sasniedza Austrumu konferences finālu.

Pirms tam viņš strādāja par galvenā trenera asistentu "Pacers", Filadelfijas "76ers" un Bostonas "Celtics" komandās.

Kopumā karjeras laikā viņš NBA izcīnījis 304 uzvaras un cietis 291 zaudējumu,

Tikmēr Kids pērn janvārī zaudēja Milvoki "Bucks" galvenā trenera amatu. Kids amatā bija no 2014.gada. Ar Kidu pie stūres "Bucks" tika pie 139 uzvarām un piedzīvoja 152 zaudējumus, divreiz sasniedzot izslēgšanas turnīru.

Pirms tam Kids trenēja Bruklinas "Nets" komandu, bet, kad viņš pievienojās "Bucks", tā bija vājākā vienība līgā.

NBA karjeras laikā Kids spēlēja piecās vienībās. Spožākos gadus Kids aizvadīja Ņūdžersijas "Nets" rindās no 2001. līdz 2008.gadam, kad sasniedza gan rezultativitātes rekordu (18,7 punkti vidēji sezonā), gan arī rekordu rezultatīvajās piespēlēs (vidēji 8,2 piespēles sezonā).

2011.gadā Kids kopā ar Dalasas "Mavericks" vienību triumfēja NBA čempionātā, bet 2000. un 2008.gadā kļuva par olimpisko čempionu.

Pirms mēneša "Lakers" pēc abpusējas vienošanās pārtrauca sadarbību ar galveno treneri Lūku Voltonu, kurš karjeru turpinās pie Sakramento "Kings" stūres.

"Lakers" komandai šosezon neizdevās sasniegt NBA izslēgšanas turnīru.

Tikmēr pie "Cavaliers" stūres stājies Džons Beileins. ESPN pirmdien ziņoja, ka abas puses panākušas vienošanos uz pieciem gadiem.

Pašlaik 66 gadus vecajam Beileinam ir bagātīga pieredze Nacionālajā koledžu sporta asociācijā (NCAA), kur viņš pēdējās 12 sezonas vadījis Mičiganas Universitātes komandu "Wolverines".

Viņa vadībā "Wolverines" 12 gadu laikā svinēja 278 uzvaras un cieta 150 zaudējumus, 2013. un 2018.gadā sasniedzot NCAA finālčetrinieka turnīru.

Beileins pirmdien sociālajos tīklos pauda pateicību Mičiganas komandas basketbolistiem un līdzjutējiem. Pērn viņam esot bijušas sarunas ar Detroitas "Pistons" komandu.

Beiliens amatā nomainīs Leriju Drū, kurš strādāja sezonas ievadā atstādinātā Tairona Lū vietā.

"Cavaliers" iepriekšējās četras sezonas spēlēja NBA finālā, 2016.gadā izcīnot titulu. Šosezon pēc Lebrona Džeimsa aiziešanas komanda bija otrā vājākā visā līgā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu