Bijušais izlases aizsargs Tribuncovs: Cīņa par katru spēli ir Latvijas rokraksts

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: LETA

Bijušais Latvijas hokeja izlases spēlētājs Atvars Tribuncovs atzinīgi vērtē līdzšinējo komandas sniegumu pasaules čempionātā un atzīst, ka vienīgi veiksme un uzvara pār kādu no favorītkomandām nodrošinās ceļu uz ceturtdaļfinālu.

Tribuncovs sarunā ar aģentūru LETA uzteic Latvijas izlases cīņassparu un neizsīkstošo gatavību pierādīt savus spēkus: "Izlase cenšas un cīnās katrā spēlē, bet diemžēl šogad mūs nedaudz ierobežojušas traumas. Tomēr, neskatoties uz grūtībām, komanda cīnās."

Bijušais aizsargs tieši cīņassparu nodēvēja par Latvijas izlases rokrakstu.

Latvijas izlase līdz šim pasaules čempionātā aizvadījusi divas spēles - 5:2 uzvara pār Austriju un 1:3 zaudējums pret Šveici. Savukārt otrdien gaidāma cīņa pret vienu no grupas vājākajām komandām Itāliju,

"Lai iekļūtu ceturtdaļfinālā, vajadzētu noķert kādu laimes stariņu. Šveice bija reāli uzvarama komanda, nedaudz pietrūka veiksmes. Tā rezultātā tagad nāksies pieveikt kādu no līdervienībām," komentē Tribuncovs.

Tribuncovs norādīja, ka vairums no izlasēm šogad ir ievērojami uzlabojušas sastāvus un sniegumu: "Komandas šogad ir ļoti augstā līmenī, tomēr arī mūsējie neatpaliek. Gandrīz visas izlases aug un attīstās - ja atskatāmies pāris čempionātus senā pagātnē, Šveice noteikti nebija starp galvenajām favorītēm. Tomēr nu jau ir pasaules vicečempione un arī šogad rāda augstas klases sniegumu."

Spēlē pret Šveices vienību vārtos augstas klases sniegumu demonstrēja Elvis Merzļikins. Kaut arī nācās atzīt šveiciešu pārākumu, viņš tika atzīts par izlases labāko spēlētāju.

"Mūsu abi vadošie vārtsargi ir augsta līmeņa spēlētāji. Jā, iespējams, Merzļikinam visu šo laiku ir trūcis spēļu prakses, bet laukumā tas nav manāms. Ja treneri Elvim uztic pienākumu sargāt vārtus, viņš to arī godam paveic. Savu meistarību viņš visiem ir pierādījis arī iepriekšējos čempionātos," stāsta Tribuncovs.

Turnīra rezultātus pagaidām ir grūti prognozēt, jo visas vienības vēl nav paspējušas parādīt savu labāko sniegumu. "Ne visas izlases ir pilnībā atvērušās, piemēram, Kanāda un ASV tikai pamazām sāk aklimatizēties un rādīt labāku sniegumu. Arī slovāki un čehi šogad sevi nopietni pieteikuši cīņai par medaļām. Šobrīd ir grūti prognozēt, kura komanda izcīnīs zelta medaļas," izsakās Tribuncovs un piebilst, ka vēl ir vairākas izlases, kuras cenšas atvērties vai pat vēl maskējas.

Tribuncovs ir bijis stabils Latvijas izlases spēlētājs un tās sastāvā piedalījies desmit pasaules čempionātos, kā arī olimpiskajās spēlēs Soltleiksitijā un Turīnā.

"No paša aizvadītajiem pasaules čempionātiem, protams, visspilgtāk atmiņā ir palicis 2000.gada turnīrs Sanktpēterburgā. Protams, tā bija leģendārā uzvara pār Krievijas izlasi. Varu teikt to, ka katrs aizvadītais čempionāts ar kaut ko ir palicis atmiņā," pauž bijušais Latvijas izlases hokejists.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu