Policija Ventspils novadā kādā īpašumā konstatē 144 litrus nelegālā alkohola un ieročus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ierocis. Ilustratīvs attēls.
Ierocis. Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Pagājušajā nedēļā policisti saņēma izsaukumu par ģimenes konfliktu Ventspils novadā. Ierodoties notikuma vietā konstatēta ieroču nevērīga glabāšana un nelegālais alkohols ievērojamā apmērā, vēsta Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa "Facebook" kontā ievietotā informācija.

Valsts policijā saņemta informācija par to, ka Ventspils novadā kādā īpašumā vīrietis, bojājot īpašuma durvis un cenšas iekļūt dzīvesvietā. Sieviete izdzirdējusi urbšanai līdzīgu troksni un sapratusi, ka vīrietis cenšas iekļūt īpašumā. 

Sieviete Valsts policijai paskaidroja, ka viņa baidījusies, ka viņš pret viņu pielietos fizisku vardarbību, jo kas tāds jau iepriekš ir noticis. 

Uz vietas tika pieņemts lēmums par nošķiršanu – netuvoties īpašumam. Taču likumsargi īpašumā konstatēja vēl citus pārkāpumus – nevērīgu ieroču glabāšanu. 

Konstatēts, ka vīrietis ieročus glabāja seifā, taču tas nebija aizslēgts un munīcija pat neatradās seifā, bet gan dažādās vietās īpašumā, kur tai viegli varēja piekļūt citas personas. 

Tāpat īpašumā tika konstatēta nelegālā alkohola izgatavošanas iekārta un aptuveni 144 litri nelegālais alkohols. Šobrīd Valsts policijā par šo faktu ir uzsākts kriminālprocess par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu un glabāšanu, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā. Kriminālprocesā vēl turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Savukārt par nevērīgo ieroču uzglabāšanu Valsts policijā ir uzsākta administratīvā lietvedība. Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu, par šādu pārkāpumu uzliek naudas sodu fiziskajām personām no trīsdesmit pieciem līdz septiņsimt eiro vai atņem šaujamieroča un lielas enerģijas pneimatiskā ieroča iegādāšanās, glabāšanas un nēsāšanas tiesības uz laiku no viena gada līdz trim gadiem, konfiscējot ieroci, šaujamieroča munīciju un šo priekšmetu sastāvdaļas vai bez konfiskācijas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu