Dānijas hokejisti PČ mačā sagrauj britus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mortens Poulsens
Mortens Poulsens Foto: AFP/SCANPIX

Graujošu uzvaru Slovākijā notiekošajā pasaules čempionātā otrdien guva Dānijas hokeja izlase, kas A grupas cīņā Košicē ar rezultātu 9:0 (3:0, 5:0, 1:0) apspēlēja Lielbritāniju.

Mača liktenis kopumā tika izšķirts jau pirmās trešdaļas viducī, kad dāņi guva trīs vārtus ar nedaudz vairāk kā divu minūšu intervālu.

Savukārt otrajā periodā Dānija pretinieku vārtus sekmīgi iekaroja pat piecas reizes.

Uzvarētāju rindās ar trim vārtiem jeb "hat-trick" izcēlās Mortens Poulsens, kamēr vienus vārtus un trīs rezultatīvas piespēles pievienoja Larss Ēlers. Lielbritānija pa dāņu vārtiem izpildīja 19 metienus, vārtsargam Sebastianam Dāmam tādējādi tiekot pie "sausā" mača.

Līdz šim vēl nevienā pasaules čempionāta elites divīzijas mačā Dānija nebija guvusi deviņus vārtus.

Vēlāk otrdien A grupā maču aizvadīs arī Francija un Vācija.

A grupas kopvērtējumā pirmā ar septiņiem punktiem trīs spēlēs ir Somija, kamēr pa sešiem punktiem iekrājušas Vācija un Kanāda. Pieci punkti ir Dānijai un ASV, bet trīs punkti ir mājiniecei Slovākijai, tai noslēdzot pirmo sešinieku. Tālāk ar vienu punktu ir Francija, kamēr Lielbritānija ir bez punktiem.

Otrdien Latvijas izlase B grupas mačā ar 3:0 (0:0, 2:0, 1:0) pieveica Itāliju.

B grupas kopvērtējumā Krievija ir maksimāli iespējamie deviņi punkti trīs spēlēs, kamēr Čehijai, Šveicei, Zviedrijai un Latvijai ir pa sešiem punktiem, tām ieņemot pirmās piecas vietas grupā, bet bez punktiem ir Austrija, Norvēģija un Itālija.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs no 10. līdz 21.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu