Šī gada 9. maija pasākumi Maskavā izmaksājuši mazāk nekā citus gadus (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
9. maija gājiens Krievijā
9. maija gājiens Krievijā Foto: AP/Scanpix

Krievijā noskaidrot izmaksas par 9. maija pasākumu rīkošanu nemaz neesot tik vienkārši, jo amatpersonas valsts iepirkumus, kas paredzēti konkrētiem pasākumiem "slēpj", izsludinot iepirkumus uz vairākiem pasākumiem kopā. Krievijas žurnālisti gan to ir mēģinājuši noskaidrot, vēsta Krievijas medijs RBK.

Šogad 9. maija parādes rīkošana Maskavā izmaksājusi 450 miljonus rubļu (6,12 miljonus eiro) - tā esot viena no mazākajām summām, kas iztērēta pēdējo dažu gadu laikā.

Salīdzinājumam, pagājušajā gadā parādes rīkošanai tika iztērēti 617 miljoni rubļu, 2017. gadā – 509 miljoni rubļu, bet 2015. jeb apaļajā gadskārtā – 810 miljoni rubļu.

Šogad uz tā dēvēto Uzvaras dienu Kremlis arī oficiāli nebija uzaicinājis citu valstu līderus. Šeit gan jāpiebilst, ka citu valstu vadītāji arī pēc oficiālu ielūgumu saņemšanas uz Maskavu 9. maijā tāpat nav gatavi braukt.

2020. gadā 9. maija svinības Krievijā plānotas daudz vērienīgākas, jo tad apritēs 75 gadi kopš Otrā pasaules kara beigām, apstiprina Kremlī.

9. maija parādes izmaksu galvenā sastāvdaļa sastāvdaļa tradicionāli ir karavīru un militārās tehnikas transportēšana.

Laika apstākļu uzlabošanas pasākumi gan nebija veiksmīgi un tika tika pieņemts lēmums atcelt šā gada parādes aviācijas daļu.

Foto: AP/Sacanpix
Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu