"Jelgavas" futbolists Indrāns par apzināta brīdinājuma saņemšanu ticis pie divu spēļu diskvalifikācijas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Dāvis Indrāns
Dāvis Indrāns Foto: Sanita Sparāne/optibetvirsliga.lv

"Optibet" Latvijas futbola virslīgas komandas "Jelgava" pussargs Dāvis Indrāns par apzināta brīdinājuma saņemšanu ticis pie divu maču diskvalifikācijas.

Kā informē Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārlietu komisijas (DK) informācija, Indrāns dzelteno kartīti apzināti nopelnījis 8.maija virslīgas mačā pret "Ventspili", to izdarot 78.minūtē, turklāt uzreiz pēc tam viņš tika nomainīts. Šī spēle noslēdzās ar neizšķirtu 1:1.

Par šādu rīcību LFF DK piespriedusi vienam no "Jelgavas" līderiem divu maču diskvalifikāciju un 140 eiro naudas sodu. Līdz ar to Indrāns, kurš starpsezonā pārnāca no RFS, nevarēs piedalīties spēlēs pret "Liepāju" un Jūrmalas "Spartaku".

Saņemtā brīdinājuma dēļ Indrāns pēc mača ar ventspilniekiem nepiedalījās nākamajā spēlē pret RFS, tomēr tagad viņam būs jāizlaiž vēl divi mači.

Vēl vienā lēmumā ar divu maču diskvalifikāciju un 140 eiro sodīts "Metta" galvenais treneris Andris Riherts, kurš 12.maijā pret "Ventspili" lietojis aizvainojošus un nepieklājīgus vārtus pret pretinieku oficiālajām personām.

"Metta" komandai bez Riherta būs jāiztiek mačos pret RFS un "Liepāju".

Jau pieminētajā 8.maija mačā starp "Ventspils" un "Jelgavas" komandām kurzemnieki nebija apmierināti ar galvenā tiesneša Mareka Ķeres darbu, turklāt pēcāk internetā klubs publicēja video, uzskaitot arbitra kļūdas.

LFF DK savā paziņojumā ceturtdien vērsa "Ventspils" kluba uzmanību uz to, ka tiesnešu nozīmēšana uz LFF organizēto sacensību spēlēm ir Tiesnešu komitejas kompetencē, par ko gala lēmumu pieņem LFF tiesnešu pārraudzības eksperts Alans Snoudijs. "Papildus tam FIFA un UEFA tiesību akti aizliedz jebkādas ietekmes pieļaušanu no futbola klubu puses attiecībā uz jautājumiem, kas saistīti ar tiesāšanas organizēšanu, un LFF pienākumus ir ievērot iepriekšminētos tiesību aktus."

Disciplinārlietu komisija lēma "Ventspils" administratoram Nikolajam Djakinam piemērot diskvalifikāciju uz divām spēlēm un 140 eiro naudas sodu, kamēr kluba sporta direktoram Andrejam Butrikam piemērots viena mača sods un 70 eiro.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu