Video: Katara atvērusi pirmo uzbūvēto stadionu 2022.gada Pasaules kausam

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Katara ceturtdien atvērusi pirmo uzbūvēto stadionu, kas paredzēts 2022.gada Pasaules kausam futbolā.

"Al Wakrah" stadions, kas atrodas Katras galvaspilsētas Dohas dienvidos, ir izveidots reģiona tradicionālas buru laivas formā, bet tā ietilpība ir aptuveni 40 000. Ceturtdien tas uzņems Kataras kausa finālmaču starp "Al Sadd" un "Al Duhail" komandām.

Tiesa, šis ir otrais stadions, kas pabeigts Pasaules kausa vajadzībām. Pirms diviem gadiem tika pabeigta "Khalifa International" stadiona renovācija, bet ceturtdien durvis vēra pirmā no nulles uzbūvētā arēna.

Visiem astoņiem turnīrā paredzētajiem stadioniem būs gaisa kondicionēšanas sistēmas, kas ļaus regulēt temperatūru ne tikai uz laukuma, bet arī tribīnēs. Karstā laika dēļ 2022.gada Pasaules kauss nenotiks vasaras mēnešos, bet gan novembrī un decembrī.

Lai arī Katara iegulda milzīgus līdzekļus stadionu renovācijā un uzbūvēšanā, tā tiek kritizēta par necilvēcīgajiem apstākļiem, kādos jāstrādā celtniekiem.

Pagaidām plānots, ka 2022.gada Pasaules kauss tiks aizvadīts ar 32 izlašu līdzdalību, lai gan Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) vadītājs Džanni Infantīno vēlas tajā redzēt 48 valstsvienības. Tādā gadījumā Katarai būs nepieciešama kaimiņvalstu palīdzība turnīra rīkošanā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu