Kāda loma uz ceļa ir elektriskajiem skrejriteņiem?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Elektro skrejritenis.
Elektro skrejritenis. Foto: AFP / Scanpix

Elektriskie skrejriteņi kļūst arvien populārāki, bet nav skaidrs kādi noteikumi jāievēro, lai ar to varētu droši pārvietoties. Lai nerastos bīstamas situācijas uz ceļa, ir izskanējis aicinājums ieviest stingrāku elektronisko skrejriteņu regulējumu, vēsta LNT raidījums "900 sekundes".

Patlaban, braucot ar elektrisko skrejriteni, īpašu noteikumu nav. Tāpēc pastāv vairāki jautājumi. Piemēram, vai jābūt aizsargķiverei, vaiar to drīkst braukt alkohola reibumā.

Balstoties uz ceļu satiksmes noteikumiem, elektro skrejriteņi, kuru maksimālais braukšanas ātrums nepārsniedz 25 km/h, ir pielīdzināti sporta un atpūtas inventāram. Savukārt braucamie, kas ir ātrāki, piemēram, mopēdi jāreģistrē, un tiem vajadzīga arī apdrošināšana, skaidro CSDD.

Pagaidām, kamēr Latvijas likumos nav konkrēta regulējuma, apdrošināšanas sabiedrība ERGO kopā ar Latvijas Automoto biedrību sākuši informatīvu kampaņa, kā ielās pareizi pārvietoties ar elektrisko skrejriteni.

Pagaidām CSDD neplāno ieviest stingrāku regulējumu attiecībā uz elektro skrejriteņiem, taču šī iespēja varētu tikt apsvērta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu