Saplēstas pudeles, publisks sekss un nekārtība. Tallinā vāc parakstus cīņai ar rajona žūpām (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Erik Tikan

Igaunijas galvaspilsētā Tallinā trešdien, 15. maijā, pie kāda bāra durvīm, izstiepies pilnā augumā un ar netīrām drēbēm mugurā, atrasts piedzēries vīrietis. Kā vēlāk izrādījies, guļošais bijis miris. Tas rosinājis Tallinas pilsētas rajona Lasnamē iedzīvotājus sākt vākt parakstus žūpotāju savaldīšanai, vēsta portāls "Postimees".

Sākot ar šo nedēļu Lasnamē uzsākta parakstu vākšanas kampaņa, lai risinātu asociālu cilvēku problēmu konkrētajā rajonā.

Foto: Tallinas Lasnamē rajona asociālās kompānijas

Parakstu vākšanu uzņēmies kāda šī rajona nama iedzīvotājs - viņš norāda, ka šī kampaņa tiek veikta, lai apkarotu vardarbību un mieru traucējošo cilvēku grupas. Kampaņai ir izveidota grupa sociālajā vietnē "Facebook", kurā aicināts dalīties ar manifestu un atsaukties līdzīgi domājošos.

Kad paraksti būs savākti, cilvēki vērsīsies pie varasiestādēm, lai pieprasītu reālu rīcību problēmas risināšanai.

Renāte, kura regulāri dodas ar bērnu uz šī rajona spēļu laukumu, parakstu vākšanas kampaņu atbalsta un cer, ka tas varētu mainīt pašreizējo situāciju: "Ir bijis tā, ka staigāju un pēkšņi pie kājām man nolido saplēsta pudele. Kāds bļāva: "Atvainojiet, tas bija netīšām!". Tagad vakaros pārvietoties pa parku ir bīstami, lūdzu savu vīru, lai viņš mani pavada."

Viņu papildina vietējā iedzīvotāja Natālija: "Es baidos, kad mana meita dodas uz veikalu, un vēl vairāk uztraucos, kad viņa vakarā brauc mājās no treniņa. Šeit ir bijuši sašauti un sadurti cilvēki!"

Renātes pacietības mēru izsmēla kādu divu žūpotāju publisks orālais sekss.

Kā apgalvo vietējie iedzīvotāji, dzērāji dara visu iespējamo, lai izsmietu un traucētu garāmgājējus, piemēram, izvandot miskastes saturu. Policija tiek saukta gandrīz katru nedēļu. 

"Kad brauc policija, viņi pazūd, bet tas ir uz īsu brīdi - pēc pusstundas viņi atkal sēž tajā pašā vietā," stāsta Renāte, kura uzskata, ka regulāra patrulēšana varētu uzlabot situāciju.

Rajona vecākā, Marija Jufereva, skaidro - lai cīnītos ar žūpotājiem, nepieciešams uzlabot labklājību visā rajonā:

"Pieredze rāda, ka, uzlabojot visu teritoriju, asociālisms tur kļūst neērts.

Tādā veidā mēs varam cīnīties, jo mums jau nav jāiesaistās alkoholiķu un huligānu ķeršanā - tas joprojām ir policijas pienākums. Policija labi apzinās, ka mums ir vairāki nelabvēlīgi apgabali. Varbūt būtu vērts palielināt patruļu skaitu tajos." 

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu