Latvijai neizdodas iekļūt Eirovīzijas finālā (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Thomas Hanses

Izraēlas pilsētā Telavivā 16. maijā notika Eirovīzijas dziesmu konkursa otrais pusfināls, kurā Latvijas pārstāvji grupa "Carousel" par iekļūšanu finālā sacentās ar pārstāvjiem no Armēnijas, Īrijas, Moldovas, Šveices, Rumānijas, Dānijas, Zviedrijas, Austrijas, Horvātijas, Maltas, Lietuvas, Krievijas, Albānijas, Norvēģijas, Nīderlandes, Ziemeļmaķedonijas un Azerbaidžānas.

Latvijai neizdevās iekļūt Eirovīzijas finālā.

Kā ziņots, otrdienas vakarā notika 64. starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa pirmais pusfināls, kurā šī konkursa finālam tika izraudzītas 10 valstis, tai skaitā Igaunija, bet septiņu valstu kandidatūras finālam tika noraidītas.

No pirmā pusfināla dalībniecēm finālā iekļuva Austrālija, Baltkrievija, Čehija, Grieķija, Igaunija, Islande, Kipra, Sanmarīno, Serbija un Slovēnija. Igauniju šīgada Eirovīzijā pārstāv Zviedrijas dziedātājs Viktors Krons ar dziesmu "Storm".

Pirmajā pusfinālā tika atsijātas Beļģija, Gruzija, Melnkalne, Polija, Portugāle, Somija un Ungārija.

Konkursa fināls notiks sestdien, 18.maijā. Tajā piedalīsies abos pusfinālos izraudzītās 20 valstis, kā arī šīgada konkursa rīkotāja Izraēla un Eirovīzijas tā sauktais "Lielais piecnieks" - Lielbritānija, Francija, Itālija, Spānija un Vācija.

Pagājušajā gadā konkursā uzvarēja Izraēlas dziedātāja Neta Barzilaja, bet šogad valsti pārstāvēs 27 gadus vecais dziedātājs Kobi Marimi.

Izraēla konkursā ir uzvarējusi kopumā četras reizes, taču divreiz tā finansiālu problēmu dēļ atteicās no tiesībām rīkot Eirovīziju.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu