Eiropu saviļņo grupa, kuras dalībnieki ir ar īpašām vajadzībām (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Izraēlas pilsētā Telavivā 16. maijā notika Eirovīzijas dziesmu konkursa otrais pusfināls, kurā skatītājus saviļņoja grupa ar nosaukumu „Shalva band”.

„Shalva band”  sastāv no astoņiem grupas dalībniekiem, kuriem visiem ir invaliditāte, tostarp Dauna sindroms, autisms un citas smagas problēmas, piemēram, neredzība.

Grupa piedalījās un uzvarēja arī konkursā, kurā tika izraudzīts Izraēlas pārstāvis Eirovīzijai, taču atteica savu dalību konkursam, ņemot vērā bažas, ka 17. maija vakarā, kad norisinās obligāts mēģinājums pirms lielā fināla, viņi būtu spiesti pārkāpt Sabatu, ebreju svēto atpūtas dienu.

Grupa tika dibināta pirms 12 gadiem, to radot bundziniekam Šai Ben Šušanam, kurš guva smagu galvas traumu kaujas dienestā. Pēc atgūšanās viņš piedalījās Jeruzalemes organizācijā „Shalva”, kas sniedz plašu pakalpojumu klāstu cilvēkiem ar invaliditāti, tostarp terapiju, mākslas programmas un darba apmācības. No programmas dalībniekiem ar muzikāliem talantiem viņš izveidoja grupu.

„Shalva band”  uzstāšanās līdz šim tiek uzskatīta par vienu no aizkustinošākajiem priekšnesumiem Eirovīzijā, to atzinīgi novērtējot arī latviešiem.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu