Bļugers: Nebūs viegli aizmirst šo zaudējumu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Teodors Bļugers
Teodors Bļugers Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja izlasei nebūs viegli aizmirst ceturtdien piedzīvoto zaudējumu pasaules čempionāta mačā pret Čehiju, teica komandas uzbrucējs Teodors Bļugers.

Latvijas hokejisti ceturtdien Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā B grupas mačā ar 3:6 piekāpās Čehijai, lai gan komanda aizvadīja lielisku pirmo trešdaļu, tajā izvirzoties vadībā ar 2:0.

"Pārtraukumā pēc otrās trešdaļas gatavojāmies trešajam periodam ar domu, ka jāiemet vieni vārti, bet pēc tam jau varētu cīnīties par otro," pēc cīņas žurnālistiem teica Bļugers, kurš piebilda, ka pēc otrā perioda gaisotne ģērbtuvē bijusi gana mierīga. Mača otrajā nogrieznī Latvija savos vārtos ielaida četras ripas.

Otrā perioda sākumā 5+20 minūšu sodu saņēma Latvijas uzbrucējs Māris Bičevskis, bet čehi šo iespēju izmantoja un atguva vienus vārtus.

"Grūti pateikt, vai lūzuma punkts bija Māra noraidījums. Mazākumā nospēlējām normāli. Protams, beigās čehi guva vārtus, bet mazākumā piecas minūtes nosargāt vārtus neskartus pret tādiem hokejistiem ir grūti. Otrajā periodā par daudz aizsargājāmies un neturējām ripu, bet pēc pirmā vārtu guvuma Čehija ieguva labu sajūtu un kontrolēja spēli. Viņi spēlēja brīvāk nekā pirmajā trešdaļā," pretiniekus uzteica Bļugers.

"Šo zaudējumu aizmirst nebūs viegli, bet šis ir īss turnīrs - mači ir katru otro dienu. Šai spēlei par labu mēs neko vairs izdarīt nevaram, tāpēc jākoncentrējas nākamajai cīņai," uzsvēra uzbrucējs, kurš šajā čempionātā četrās spēlēs guvis vienus vārtus un veicis divas rezultatīvas piespēles.

Pēc četrām kārtām Latvijas izlase B grupā ar sešiem punktiem atrodas piektajā vietā, bet pirmais četrinieks ir trīs punktu attālumā. Komandai apakšgrupā vēl atlikušas spēles ar Krieviju, Zviedriju un Norvēģiju, kas nozīmē, ka bez norvēģiem Latvijai vajag gūt vēl uzvaru arī pret kādu no abām favorītēm, lai varētu cerēt uz vietu ceturtdaļfinālā.

Nākamais mačs Latvijai būs sestdien pusdienlaikā pret Krieviju.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu