Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

Tallinā aukstasinīgi nošautas kaijas. Asiņojošie putni atstāti mētājamies uz ielas (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Andrus Jair

Piektdien, 17. maijā, Igaunijas Ornitoloģijas biedrība no kāda aculiecinieka saņēmusi briesmīgas fotogrāfijas - aukstasinīgi nošautas kaijas. Viena, kas noasiņo turpat uz ielas Tallinā, kamēr otra sašauta, perējot olas ligzdā. Aculiecinieks zinājis teikt, ka kaijas netālu no viņa darbavietas un no to nāves vietas ir perējušas olas jau gadiem, vēsta ziņu portāls "Postimees".

"Pirms desmit gadiem, 2009. gadā, uz mūsu uzņēmuma žoga sāka dzīvot viens kaiju pāris. Sākumā putni bija ļoti jauni - pirmajā gadā tikai uztaisīja ligzdu, nemaz neperēja olas, bet, sākot no 2012. līdz 2018. gadam, katru gadu parādījās šīm iemītniecēm divi cāļi," biedrībai vēstulē apraksta nonāvēto putnu atradējs un, acīmredzot, pazinējs.

Šogad ligzdā arī būtu bijusi dzīvība - mātīte jau sen perējusi -, taču šorīt tika nošautas abas kaijas. Mātīte ligzdā, taču tēviņš netālu no ligzdas uz ielas atstāts nekustīgi guļot.

"Šāvējs pat neatnāca, lai apskatītos, kas ar putniem noticis," atzīmē sašutušais darbinieks, "mēs izsaucām policiju un Vides departamenta pārstāvjus, kuri putnus nogādāja prom, lai izbeigtu dzīvnieku ciešanas."

Foto: Andrus Jair

Vides departamenta pārstāve Sille Adere apstiprināja, ka ievainotie putni nesniedza cerību, ka viņi izdzīvos, tāpēc tie tika nogalināti, lai mazinātu putnu ciešanas. Diemžēl kaiju ligzdu jau pirms pārstāvju ierašanās izlaupījušas vārnas.

Policijas pārstāvis apstiprinājis, ka viņiem ir aizdomas par kādu 57 gadus vecu vīrieti, kurš varējis būt šāvējs. Kā izrādās, vīrietis telefoniski policijai atzinis savu vainu.

Vīrietis, iespējams, izmantoja pneimatisko šauteni, lai šautu uz putniem.

Nākamās nedēļas sākumā vīrietim jāierodas iecirknī, lai paskaidrotu savus motīvus putnu nošaušanai.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu