Noskaidroti finālisti uz NBA sezonas vērtīgākā basketbolista balvu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jannis Adetokunbo
Jannis Adetokunbo Foto: Reuters/ScanPix

Jannis Adetokunbo, Džeimss Hārdens un Pols Džordžs izvirzīti par finālistiem uz šīs sezonas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vērtīgākā spēlētāja balvu.

Par šīs balvas galveno favorītu uzskatāms Adetokunbo, kurš ir Milvoki "Bucks" komandas līderis, palīdzot tai uzvarēt NBA regulārajā čempionātā - 60 uzvaras 82 spēlēs.

Tikmēr pats Grieķijas basketbolists regulārajā čempionātā 72 mačos vidēji iemeta 27,7 punktus, izcīnīja 12,5 atlēkušās bumbas un veica 5,9 rezultatīvas piespēles.

Šobrīd "Bucks" cīnās izslēgšanas turnīra Austrumu konferences finālā, kur ar 2-0 ir vadībā pret Toronto "Raptors". Līdz šim "play-off" Adetokunbo caurmērā iemetis 27,4 punktus, izcīnījis 12,1 atlēkušo bumbu un veicis 4,6 rezultatīvas piespēles.

Savukārt Hārdens ir iepriekšējās sezonas NBA vērtīgākais basketbolists. Regulārajā čempionātā viņa pārstāvētā Hjūstonas "Rockets" 82 mačos guva 53 uzvaras, kas deva ceturto vietu Rietumu konferencē, bet izslēgšanas turnīrā tā apstājās otrajā kārtā, piekāpjoties aizvadīto divu gadu NBA čempionei Goldensteitas "Warriors".

Hārdens regulārajā čempionātā 78 mačos caurmērā atzīmējās ar 36,1 punktu, būdams līgas rezultatīvākais basketbolists, 7,5 rezultatīvām piespēlēm un 6,6 atlēkušajām bumbām. Tikmēr izslēgšanas turnīrā viņš 11 spēlēs vidēji izcēlās ar 31,6 punktiem, 6,6 rezultatīvām piespēlēm un 6,8 atlēkušajām bumbām.

Visbeidzot Džordžs regulārajā čempionātā palīdzēja Oklahomasitijas "Thunder" komandai gūt 49 uzvaras un sesto vietu Rietumu konferencē. Viņš 77 spēlēs vidēji guva 28,0 punktus un izcīnīja 8,2 atlēkušās bumbas, kamēr izslēgšanas turnīrā piecās cīņās viņa kontā caurmērā 28,6 punkti un 8,6 atlēkušās bumbas.

"Thunder" piedzīvoja zaudējumu "play-off" pirmajā kārtā, kamēr Džordžam problēmas sagādāja pleca trauma.

NBA vērtīgākais spēlētājs īpašā ceremonijā tiks paziņots 24.jūnijā Losandželosā.

Tikmēr uz sezonas labākā debitanta balvu izvirzīti slovēnis Luka Dončičs (Dalasas "Mavericks"), Deandrē Eitons (Fīniksas "Suns") un Trē Jangs (Atlantas "Hawks").

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu