"Pacers" basketbolistam par NBA anti-narkotiku noteikumu pārkāpumu piespriesta divu gadu diskvalifikācija

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Indiānas "Pacers" spēlētājam Tairīkam Evansam par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) anti-narkotiku noteikumu pārkāpumu piespriesta divu gadu diskvalifikācija.

Tiesa, šis sods var būt arī ilgāks, jo tikai pēc diviem gadiem spriedīs par 29 gadus vecā aizsarga iespējām atgriezties NBA. Līga gan nemin diskvalifikācijas iemeslu, bet šāds sods tiek piemērots, ja basketbolista organismā atrastas narkotiskās vielas vai pieķerts to lietošanā, glabāšanā vai izplatīšanā.

Evanss šajā vasarā būtu kļuvis par neierobežoti brīvo aģentu, bet šajā sezonā viņš "Pacers" sastāvā vidēji mačā iemeta 10,2 punktus, izcīnīja 2,9 atlēkušās bumbas un veica 2,4 rezultatīvas piespēles.

"Pacers" klubs esot bijis informēts par Evansa disciplīnas pārkāpumiem.

Evanss pasaules spēcīgākajā līgā aizvadījis desmit sezonas, bet 2010.gadā viņš tika nosaukts par NBA labāko debitantu. Viņu 2009.gada draftā ar ceturto numuru izraudzījās Sakramento "Kings".

Individuāli veiksmīgākā sezona Evansam bija tieši pirmā, kad "Kings" sastāvā viņš 72 spēlē vidēji iemeta 20,1 punktu, veica 5,8 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 5,6 atlēkušās bumbas.

Par šo sezonu Evanss nopelnījis 12,3 miljonus dolāru (11 miljonus eiro), bet visas viņa NBA karjeras ienākumi ir aptuveni 76 miljoni dolāru (68 miljoni eiro).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu