Persijas līča valstis piekritušas ASV karaspēka izvietošanai to teritorijās (2)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Karavīrs. Ilustratīvs attēls
Karavīrs. Ilustratīvs attēls Foto: EPA/Scanpix

Sestdien, 18. maijā, Saūda Arābija un citas Persijas līča valstis piekritušas ASV karaspēka izvietošanai to teritorijās, lai atturētu Irānu no iespējamā uzbrukuma, ziņo Saūda Arābijas laikraksts "Asharq Al Awsat".

Karaspēka izvietošana notiks saskaņā ar divpusējiem līgumiem starp ASV un Persijas līča valstīm, norāda izdevums, kas konkrētas valstis nemin.

"Galvenais ASV karaspēka izvietošanas motīvs ir kopīga rīcība, lai atturētu Irānu no jebkādiem mēģinājumiem militāri eskalēt situāciju un uzbrukt Persijas līča valstīm vai ASV interesēm reģionā," atsaucoties uz labi informētiem avotiem, vēsta laikraksts.

Pēdējā laikā situācija Persijas līča reģionā ievērojami saasinājusies, izskanot arvien agresīvākai retorikai gan no Teherānas, gan Vašingtonas puses.

Pagājušajā svētdienā Apvienotie Arābu Emirāti paziņoja, ka to piekrastē četri tirdzniecības kuģi tikuši pakļauti sabotāžas aktiem.

Divas dienas vēlāk Saūda Arābija paziņoja, ka divas naftas cauruļvadu atbalsta stacijas Rijādas provincē tikušas pakļautas ar sprāgstvielām pildītu bezpilota lidaparātu uzbrukumam.

Par šiem uzbrukumiem atbildību uzņēmušies Irānas atbalstītie Jemenas hutītu nemiernieki.

Tikmēr ASV centrālais komandpunkts šonedēļ paziņoja, ka Irānas radīto draudu dēļ Savienoto Valstu spēkos Irākā un Sīrijā izsludināts paaugstināts gatavības stāvoklis.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu