Minhenes "Bayern" septīto sezonu pēc kārtas triumfē Vācijas bundeslīgā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Minhenes "Bayern" komanda sestdien septīto sezonu pēc kārtas triumfēja Vācijas bundeslīgas futbola čempionātā.

Sezonas noslēdzošajā bundeslīgas mačā "Bayern" savā laukumā ar 5:1 (1:0) sagrāva Frankfurtes "Eintracht". Šī uzvara ļāva Minhenes klubam par Vācijas čempionu kļūt jau 29.reizi.

Šī mača rezultātu jau ceturtajā minūtē atklāja Kingslijs Komans, izvirzot "Bayern" komandu vadībā, tomēr 50.minūtē Sebastjēns Halē panāca neizšķirtu. Tiesa, līdz mājinieku atbildei nebija jāgaida ilgi, jo tikai trīs minūtes vēlāk Davids Alaba atjaunoja vadību, bet 58.minūtē Renātu Sančess panāca jau 3:1.

Savukārt spēles galarezultātu ar precīziem sitieniem uzstādīja pieredzējušie Franks Riberī un Arjens Robens. Abiem šie bija simbolisti vārtu guvumi, jo viņi sestdien aizvadīja savas noslēdzošās bundeslīgas spēles "Bayern" sastāvā.

Nākamnedēļ "Bayern" ar "Leipzig" vēl spēkosies Vācijas kausa finālā.

Tikmēr citā mačā sīvākā "Bayern" konkurente Dortmundes "Borussia" izbraukumā ar 2:0 (1:0) pieveica Menhengladbahas "Borussia". Ja Minhenes klubs sestdien būtu piedzīvojis zaudējumu, Dortmundes komanda ar sestdienas uzvaru kļūtu par Vācijas čempioni.

Dortmundes vienībā pa vārtiem sestdien guva Džeidons Sančo un Marko Roiss.

Savukārt ar zaudējumu sestdien bundeslīgas sezonu noslēdza "Leipzig", kas viesos ar 1:2 (0:1) piekāpās Brēmenes "Werder", tomēr šī vienība jau pirms tam bija nodrošinājusi trešo vietu kopvērtējumā.

Tikmēr ceturtā bija Leverkūzenes "Bayer", kas tādējādi nodrošināja iespēju nākamsezon spēlēt UEFA Čempionu līgā. Noslēdzošajā mačā tā viesos ar 5:1 (2:1) pārspēja Berlīnes "Hertha". Ar trim vārtiem jeb "hat-trick" uzvarētāju labā izcēlās Luka Alario.

Bundeslīgas sezonas noslēgumā "Bayern" guva 78 punktus, kamēr 76 punkti bija Dortmundes "Borussia". Trešā ar 66 punktiem bija "Leipzig", bet 58 punktus ieguva "Bayer". Savukārt ar 55 punktiem sekoja Menhengladbahas "Borussia" un "VfL Wolfsburg", kas tādējādi ieguvušas iespēju sacensties nākamās sezonas UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā.

Savukārt bundeslīgu pēc šīs sezonas atstās "Nurnberg" un "Hannover 96", kamēr pārspēlēs būs jāpiedalās "VfB Stuttgart".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu