Šveice piekāpjas Zviedrijai; Slovākija pārbrauc pāri Lielbritānijai

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Šveices izlases hokejisti.
Šveices izlases hokejisti. Foto: EPA/Scanpix

Pašreizējā čempione hokejā Zviedrija sestdien Slovākijā B grupas mačā ar 4:3 (1:1, 2:1, 1:1) pieveica vicečempioni Šveici.

Lielisku sniegumu Zviedrijas izlases sastāvā demonstrēja Viljams Nīlanders, kurš guva vārtus un veica divas rezultatīvas piespēles.

Šī mača rezultātu pretuzbrukumā gan sestajā minūtē atklāja šveicietis Svens Andrigeto, tomēr pirmā perioda izskaņā jau kādu brīdi dominējusī Zviedrija vairākumā panāca izlīdzinājumu, kad izcēlās Aleksanders Vennberjs, kurš izmainīja ripas lidojuma virzienu. Savukārt 26.minūtē Nīlanders jau vadībā izvirzīja zviedrus, bet divarpus minūtes vēlāk neizšķirtu panāca Žoels Genaci.

Tiesa, rezultāts 2:2 nesaglabājās ilgu laiku, jo vien 30 sekundes vēlāk Zviedriju atkal vadībā izvirzīja Ēriks Gustafsons. Līdz ar to noslēdzošās 20 pamatlaika minūtes pašreizējie pasaules čempioni iesāka ar minimālu vadību, bet 51.minūtē ar precīzu metienu vairākumā neizšķirtu panāca Gaetāns Hāss. Tomēr arī šoreiz nebija ilgi jāgaida līdz zviedru atbildei, jo skaistā pretuzbrukumā uzvaru šai komandai nodrošināja Olivers Ēkmans-Lāšons.

Zviedrija turnīrā līdz ar to guvusi ceturto panākumu pēc kārtas, kamēr Šveice piedzīvoja pirmo zaudējumu piecos mačos.

Pirms tam sestdien B grupā Krievija ar rezultātu 3:1 (0:1, 3:0, 0:0) pārspēja Latviju, bet Norvēģija ar 7:1 (1:0, 0:0, 6:1) sagrāva Itāliju, nodrošinot palikšanu elitē.

B grupas kopvērtējumā vadībā ar maksimāli iespējamiem 15 punktiem piecos mačos ir Krievija, kam ar 12 punktiem seko Čehija, Zviedrija un Šveice. Piektā ar sešiem punktiem ir Latvija, kamēr tikpat punktus iekrājusi Norvēģija. Visbeidzot Austrijai un Itālijai punktu nav.

Tikmēr Košices pilsētā A grupas cīņā turnīra saimniece Slovākija ar 7:1 (3:1, 3:0, 1:0) sagrāva Lielbritāniju.

Slovāku labā visus vārtus guva dažādi spēlētāji, bet ar diviem rezultativitātes punktiem izcēlās tikai Mihals Kristofs un Patriks Kohs, katram veicot pa divām rezultatīvām piespēlēm.

Pirms tam A grupā sestdien ASV ar rezultātu 7:1 (4:0, 2:1, 1:0) pieveica Dāniju, bet Kanāda ar 8:1 (2:0, 2:1, 4:0) sagrāva Vāciju, kam tas bija pirmais zaudējums turnīrā.

A grupas kopvērtējumā vadībā ar 13 punktiem piecās spēlēs ir Somija, bet pa 12 punktiem iekrājušas Kanāda un Vācija. Ceturtā ar 11 punktiem ir ASV, kurai ar deviņiem punktiem sešās cīņās seko Slovākija. Aiz tās ar pieciem panākumiem ir Dānija, bet viens punkts ir Francija, kamēr Lielbritānijai punktu nav.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 21.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

To vietā nākamajā gadā nāks Kazahstāna, kura augstākajā divīzijā nav spēlējusi trīs gadus, un Baltkrievija. Abas komandas ieņēma pirmās divas vietas pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu