Mančestras "City" triumfē FA kausā un pārraksta Anglijas futbola vēsturi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Šīs sezonas valsts čempione Mančestras "City" sestdien slavenajā Vemblija stadionā Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausa finālspēlē ar 6:0 (2:0) pārspēja "Watford", pārrakstot vietējā futbola vēsturi.

Mančestras "City" kļuvis par pirmo klubu valstī, kas vienas sezonas laikā izcīnījis visas četras nozīmīgākās trofejas - premjerlīgas titulu, FA kausu, Līgas kausu un vietējo Superkausu. Tiesa, prestižākās no tām ir pirmās trīs, un arī tās neviens cits klubs vienas sezonas laikā līdz šim nebija ieguvis.

Vēsturisko panākumu Mančestras vienībai palīdzēja nokārtot Rahīms Stērlings gūstot trīs vārtus, bet pa reizei precīzi sita Davids Silva, Kevins de Brujne un Gabriels Žezūss.

Spēles vadību pēc pirmā puslaika bija ieguvusi "City", pārtraukumā dodoties ar rezultātu 2:0. Otrajā puslaikā de Brujne šķietami salauza "Watfordas" vienību, jo viņš vārtus 61.minūtē guva nesteidzīgā manierē, kad uz zālāja bija nokritis gan pretinieku vārtsargs, gan blakus esošie aizsargi. Pēc šiem vārtiem sekoja vēl trīs, kur gala vārds piederēja Stērlingam, gūstot savus trešos vārtus spēlē.

Stērlings ir tikai ceturtais spēlētājs vēsturē, kurš FA kausā ir iesitis "hat-trick", pirms tam kā vienīgie to iepriekšējos divos gadsimtos bija paveikuši Viljamss Taunlijs (1890.gadā), Džimijs Logans (1894.) un Stens Mortensens (1953.).

Pērn FA kausā uzvarēja Londonas "Chelsea" vienība.

Mančestras "City" pagājušajā nedēļā otro sezonu pēc kārtas tika kronēta par vietējā čempionāta uzvarētāju, bet FA kausā tā triumfējusi pirmo reizi kopš 2011.gada. Kopumā tā šo trofeju ieguvusi sešas reizes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu