"Viņš mūs sauca uz nevajadzīgām pārbaudēm!" Vieglatlētikas komandas ārsts ASV seksuāli izmantojis 177 vīriešus (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Amerikas Ohaio štata universitātē, kāds vieglatlētikas komandas ārsts, laika posmā no 1979. līdz 1997. gadam, seksuāli izmantojis vismaz 177 vīriešus, kuri bijuši universitāte studenti, vēsta "BBC". 

Dr. Ričards Štrauss, kurš nomira 2005. gadā, bija apsūzēts par "nevajadzīgu pārbaužu" veikšanu jauniem vīriešiem. Ārsts dokumentos uzrādīja, ka viņš "ārstējot" vairākus sportistus no 16 dažādiem sporta veidiem. 

Ziņojumu publicēja piektdien, 17. maijā. Tajā izmeklētāji informē, ka seksuāla vardarbība pret studentiem veikta dažādās vietās universitātes teritorijā - medicinīsko izmeklēšanu kabinetos, ģērbtuves, dušas telpās un saunās. Daži no vieglatlētiem atklāj informāciju, ka ārsts esot pieprasījis ierasties uz pilnīgi nevajadzīgām dzimumorgānu pārbaudēm.

Savukārt citi sportisti uzskata, ka ārsta Štrausa rīcība universitātes darbiniekiem bija zināma, bet to kārtīgi slēpa.

Ziņojumā teikts, ka neraugoties uz studentu sūdzībām, universitāte nav spējusi novērst komandas ārsta ļaunprātīgo izmantošanu.

"Mēs ļoti nožēlojam, ka tas tā ir noticis," preses konferencē izteicās universitātes pārstāvis Maikls Dreiks.

Patlaban vairāki cietušie pieprasa izmeklēšanu, kompensācijas par morālo kaitējumu, kā arī uzsver, ka universitātei visa atbldība ir jāuzņem uz sevis.

"Sapņi tika salauzti, attiecības ar tuviniekiem ir salauztas. Šie notikumu ietekmē arī mūsu bērnus, jo mēs esam kļuvuši par tiem, kas pārāk aizstāv savus bērnus un tādēļ mūsu attiecības jūk un brūk," izteicās Ohaio štata pārstāvis.

Dakters Štrauss pensionējās 1998. gadā un izdarīja pašnāvību 2005. gadā.

Amerikā šis nav pirmais gadījums, kad sporta komandas ārsts sekusālai vardarbībai pakļauj studentus. 2018. gada maijā Mičiganas Valsts universitāte piekrita izmaksāt 500 miljonu ASV dolāru 332 vingrotājiem, kurus ļaunprātīgi izmantoja komandas ārsts Lerijs Nasars.

 

 
Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu