Krievijas un Somijas hokejisti izcīna "sausās" uzvaras PČ mačos

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas izlases hokejisti
Krievijas izlases hokejisti Foto: AFP/SCANPIX

Slovākijā notiekošajā pasaules hokeja čempionātā svētdien "sausās" uzvaras izcīnīja Krievijas un Somijas izlases.

Krievija B apakšgrupā Bratislavā ar 3:0 (1:0, 1:0, 1:0) pārspēja Šveici, svinot savu ceturto "sauso" uzvaru šajā čempionātā.

Krievi dominēja spēles pirmajā trešdaļā, ceturtajā minūtē rezultātu atklājot Artjomam Aņisimovam, kurš ar precīzu metienu noslēdza filigrānu Dmitrija Orlova reidu uz vārtiem. Otrā perioda septītajā minūtē Nacionālās hokeja līgas (NHL) rezultatīvākais spēlētājs Ņikita Kučerovs ar raidījumu no iemetienu apļa tukšos vārtos panāca 2:0.

Tāpat Kučerovs guva Krievijas izlases trešos vārtus, spēles trešā perioda 16.minūtē kopā ar Aņisimovu izslidojot divatā pret vienu pretinieku aizsargu.

Krievijas izlases vārtsargs Aleksandrs Georgijevs šajā mačā atvairīja visas jeb 31 Šveices spēlētāju mesto ripu.

Jau ziņots, ka pirms tam šajā apakšgrupā B apakšgrupā Bratislavā Čehija ar 8:0 (2:0, 3:0, 3:0) sagrāva Austriju.

B grupas kopvērtējumā vadībā ar maksimāli iespējamiem 18 punktiem sešos mačos ir Krievija, kam ar 15 punktiem sešos dueļos seko Čehija, bet tālāk ar 12 punktiem seko Zviedrija un Šveice. Piektā ar sešiem punktiem ir Latvija, kamēr tikpat punktus iekrājusi Norvēģija. Visbeidzot Austrijai un Itālijai punktu nav, šīm komandām cīnoties par vietas saglabāšanu augtākajā divīzijā.

Latvija nākamo spēli aizvadīs pirmdien, kad tiksies ar Zviedriju, tomēr komandas izredzes sasniegt ceturtdaļfinālu ir tikai teorētiskas.

Tikmēr Somija A apakšgrupas mačā Košicē ar 3:0 (1:0, 1:0, 1:0) uzveica Franciju.

Pirmā perioda vidū ripu Francijas izlases vārtos ieraidīja Joels Kiviranta, kurš vairākuma beigās veiksmīgi nocīnījās pie pretinieku cietokšņa. Savukārt otrā perioda otrajā minūtē Nikola Mikola nonāca viens pret pretinieku vārtsargu, raidot ripu cauri kājsargiem.

Punktu Somijas izlases uzvarai pielika Jere Sallinens, kurš trešā perioda 13.minūtē ielauzās pretinieku aizsardzības zonā un apveda divus franču hokejistus, raidīdams ripu tīklā.

Somijas izlases vārtsargs Kevins Lankinens atvairīja visas jeb 21 pretinieku mesto ripu.

Jau vēstīts, ka pirms tam Košicē ASV ar 3:1 (1:1, 0:0, 2:0) pārspēja Vāciju.

A grupas kopvērtējumā vadībā ar 16 punktiem sešās spēlēs ir Somija, kam ar 14 punktiem sešās spēlēs seko ASV, kamēr pa 12 punktiem iekrājušas Kanāda un Vācija. Piektajā vietā ar deviņiem punktiem sešās cīņās seko Slovākija, aiz tās ar pieciem panākumiem ir Dānija, viens punkts ir Francija, kamēr Lielbritānijai punktu nav.

Šīs grupas pirmo četru vietu ieguvējas jau nodrošinājušas vietu ceturtdaļfinālā.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 21.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu