"Juventus" futbolisti Alegri atvadu spēlē cīnās neizšķirti ar "Atalanta"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krištianu Ronaldu.
Krištianu Ronaldu. Foto: EPA/Scanpix

Šīs sezonas čempione Turīnas "Juventus" svētdien Itālijas A sērijas futbola čempionāta mačā savā laukumā nospēlēja 1:1 (0:1) ar Bergāmo "Atalanta".

Šis pie "Juventus" stūres bija pēdējais mačs savā laukumā komandas galvenajam trenerim Masimiljāno Alegri, jo vienību nākamsezon vadīs cits speciālists. Piecu gadu laikā viņš ar klubu ieguva 11 titulus, tomēr neviens no tiem nebija UEFA Čempionu līgā, lai gan pērn komandu papildināja portugāļu superzvaigzne Krištianu Ronaldu.

Svētdienas mačs bija kā simboliskas atvadas savā laukumā no Alegri, bet "Juventus" komandai spēle nesākās veiksmīgi, jo 17.minūtē "Atalanta" vienību vadībā izvirzīja Josips Iličičs. Tiesa, desmit minūtes līdz pamatlaika beigām Mario Mandžukičs līdzsvaroja rezultātu uz tablo, beigās vienībām uzvarētāju nenoskaidrojot.

Šajā spēlē atvadas bija arī no "Juventus" aizsarga Andreas Barzagli, kurš pēc šīs sezonas liks punktu karjerai.

Jau pirms tam "Juventus" bija nodrošinājusi astoto Itālijas čempiontitulu pēc kārtas, tāpēc tai svētdien oficiāli tika pasniegta arī trofeja.

Tikmēr "Atalanta" pašlaik cīnās par vietu Eirokausos, bet neizšķirts pret "Juventus" tai ļāva pakāpties uz kopvērtējuma trešo vietu, kas nākamsezon ļautu tai debitēt UEFA Čempionu līgā.

Savukārt Bergāmo komandas konkurente Milānas "Inter" svētdien izbraukumā ar 1:4 (0:1) kapitulēja Itālijas vicečempionei "Napoli", kuras rindās ar diviem gūtiem vārtiem izcēlās Fabians Ruiss.

Cīņu par iespēju spēlēt UEFA Čempionu līgā turpina arī titulētais "AC Milan" klubs, kas svētdien savā laukumā ar 2:0 (0:0) pieveica "Frosinone".

A sērijas kopvērtējuma vadībā ar 90 punktiem 37 spēlēs atrodas "Juventus", 79 punkti ir "Napoli" kontā, bet pa 66 punktiem iekrājušas "Atalanta" un "Inter". Piektā ar 65 punktiem ir "AC Milan", kamēr pirmo sešinieku ar 63 punktiem noslēdz "AS Roma".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu