Bijušais F-1 pilots Alonso piedzīvo fiasko slavenajās "Indy 500" sacīkstēs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
McLaren komandas pilots Fernando Alonso Katalonijas F1 trasē
McLaren komandas pilots Fernando Alonso Katalonijas F1 trasē Foto: JOSEP LAGO/AFP

Pazīstamais spāņu braucējs Fernando Alonso svētdien piedzīvoja fiasko slavenajās Indianapolisas 500 jūdžu sacīkstēs, nespējot tām kvalificēties.

"McLaren" komandas braucējs Alonso, kuram ir 37 gadi, nespēja pārvarēt pēdējās cerības kvalifikāciju, kur braucēji sacentās par iespēju startēt sacensībās vismaz no pēdējās rindas, jo viņu pārspēja jaunais amerikāņu braucējs Kails Kaizers.

Jau treniņbraucienos Alonso avarēja, turklāt viņu piemeklēja arī tehniskas ķibeles, bet sestdien viņš neiekļuva starp tiem 30 braucējiem, kuri startēs pirmdienas sacensībās. Beigās neveiksmīga viņam bija arī svētdienas "Last Row Shootout" kvalifikācijas sesija, spānim paliekot uzreiz aiz strīpas.

Pagājušajā gadā spānis noslēdza karjeru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionātā, kur viņš 2005. un 2006.gadā kļuva par čempionu un kopumā guva 32 uzvaras.

Startējot Indianapolisas 500 jūdžu sacīkstēs, Alonso cerēja tajās uzvarēt un tādējādi kļūt par otro sportistu vēsturē, kurš triumfējis šajās sacensībās, kā arī Lemānas 24 stundu izturības braucienā un Monako "Grand Prix".

"Šāda veida izaicinājumi var sniegt tev lielus panākumus un ierakstu sporta vēsturē vai arī tevi pamatīgi sarūgtināt," atzina Alonso. "Šoreiz tā bija viena no sliktajām dienām, tomēr tai pat laikā labāk esmu šeit nekā līdzīgi kā miljoniem citu cilvēku pie TV ekrāniem."

Slavenās "Indy 500" sacīkstes notiks svētdien.

Alonso "Indy 500" sacīkstēs startēja jau 2017.gadā, tomēr, ilgstoši būdams līderis, bija spiests izstāties.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu