LBL finālsērijas MVP Durems: Mans mērķis ir kļūt par Eirolīgas līmeņa saspēles vadītāju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Džabrils Durems
Džabrils Durems Foto: Jānis Škapars/TVNET

Aizvadītās "OlyBet" Latvijas Basketbola finālsērijas vērtīgākajam spēlētajam Džabrilam Duremam mērķis ir kļūt par ULEB Eirolīgas līmeņa saspēles vadītāju, intervijā klubam atzīst "VEF Rīga" basketbolists.

"VEF Rīga" komanda piektdien nodrošināja savu sesto LBL čempiontitulu, tronī atgriežoties pēc divu gadu pārtraukuma. Rīdzinieki finālsērijā ar 4-1 pārspēja savu lielāko konkurenti "Ventspili".

"Kļūšana par Latvijas čempionu bija fantastiska pieredze - tas bija mans pirmais čempiontituls Eiropā. Kopumā tā bija lieliska komandas uzvara. Zinu, ka Latvijā mūs atcerēsies mūžam," sacīja amerikāņu basketbolists, kuram šis bija trešais gads profesionālajā karjerā pēc koledžu basketbola.

25 gadus vecais basketbolists teicami spēlēja LBL izslēgšanas turnīra spēlēs - astoņās "play-off" cīņās Durems palīdzēja "vefiešiem" gūt septiņas uzvaras, pats vidēji spēlē savācot 14,4 punktus, 6,4 rezultatīvas piespēles, 3,6 atlēkušās bumbas, 2,4 pārtvertas bumbas un efektivitātes koeficientu 19,1.

"Ko šis tituls nozīmē manai karjerai? Tas ir viens ieraksts klāt manam CV, kas gan vēl ir samērā jauns. Manos nākotnes mērķos ietilpst kļūšana par Eirolīgas saspēles vadītāju, tāpēc gribu turpināt iet uz priekšu un progresēt līdz nonākšu tur, kur vēlos būt. Vēlos pilnveidot visu savu sniegumu," atzīmēja Durems.

Viņš titula izcīnīšanā minēja komandas kopējā darba nopelnu.

"Lai uzvarētu finālsēriju pret "Ventspili", panākumu atslēga bija mūsu aizsardzība. Noskaņojāmies un kārtīgi nostrādājām aizsardzībā - katrs perfekti izpildījām savu lomu, izdarot savu darbu gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Aizsargi labi meta, garie atkal dominēja groza apakšā - tas bija lielisks komandas panākums, kas nodrošināja uzvaru," skaidroja amerikānis.

Basketbolists apstiprināja, ka ieguldījis papildu darbu, kas sekmējis, piemēram, trīspunktnieku mešanu ar 45% precizitāti Latvijas "play-off" spēlēs.

"Jā, strādāju arī papildus. Visu sezonas otro pusi darbojos ar individuālo treneri Tomu Jēkabsonu, kurš palīdzēja ar metiena uzlabošanu. Viss sagāja kopā finālos - īstajā laikā. Tas nebija viegls process, jo papildus komandas treniņiem strādāju pie sava metiena, piedevām aukstā basketbola zālē baznīcā, bet es to izdarīju. Esmu priecīgs, jo panācu lielu progresu un pabeidzu sezonu kā čempions," stāstīja Durems.

Viņš norādīja, ka bagāžā no sezonas Rīgā ņems ne tikai čempiontitulu, bet arī labas atmiņas par komandu un tajā esošo pozitīvo komandas ķīmiju.

"Tuvākie plāni ir mazliet atpūsties - doties ceļojumā un tad jau nopietni sākt gatavoties nākamajai sezonai. Patiesībā šobrīd jau esmu mājās sporta zālē - nevaru vēl atslābt pēc čempiontitula izcīnīšanas. Turpināšu strādāt un cīnīties," atzīmēja Durems.

"VEF Rīga" par Latvijas čempioni kronēta 2011., 2012., 2013., 2015., 2017. un nu arī 2019.gadā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu