Iezīmēšana ar iniciāļiem un kontrole pār bankas kontiem. Seksa verdzība aiz pašpalīdzības izkārtnes ASV (2)

Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Vācijā viesnīcas numurā Pasavā tika atrasti trīs ar stopu nošauti cilvēki, bet citā pilsētā mirušas tika atrastas vēl divas sievietes. Vietējos medijos izskanēja ziņas, ka visi pieci mirušie bijuši iesaistīti viduslaiku fanātiķu seksa kultā. Izrādās, šis nav vienīgais gadījums, kad līdzīga veida kulti noveduši pie briesmīgām sekām.

Pagājušā gadsimta 90. gadu beigās Olbani, Ņujorkas štatā, tika dibināta tīkla mārketinga kompānija NXIVM. Tās oficiālā nodarbošanās - personīgās un profesionālās attīstības kursi.

Taču 2018. gadā Kīts Raniērs un vairāki viņa sabiedrotie tika apcietināti par slepenas organizācijas vadīšanu šī uzņēmuma iekšienē, kas vervēja sievietes seksa verdzībā un iezīmēja viņas ar Raniēra iniciāļiem.

Pirms divām nedēļām tiesā liecināja bijusī kulta dalībniece - 32 gadus veca britu sieviete, kura identificēta tikai kā Silvija, raksta "The New York Times".

Viņa stāstīja, ka bijusi NXIVM sekotāja apmēram 13 gadus. Viņa sākusi ar pašpalīdzības kursiem, bet vēlāk ielūgta pievienoties slepenajam kultam, kas darbojiess uzņēmuma iekšienē.

Pirms iestāšanās Monika Durana - sieviete, kura viņu uzaicināja pievienoties, - likusi atsūtīt kailfoto un nosūtīt vecākiem vēstuli, kurā apgalvo, ka strādā par prostitūtu. Silvijai tika doti uzdevumi, piemēram, jaunu kailfoto sūtīšana Raniēram. Uzdevumi bija jāizpilda nekavējoties un bez ierunām.

58 gadus vecajam Raniēram izvirzītas apsūdzības reketa plānos, identitātes zādzībā, izspiešanā, piespiedu nodarbināšanā, naudas atmazgāšanā, krāpniecībā un seksuālā paverdzināšanā. Piecas sievietes - Raniēra sabiedrotās - atzinušas vainu dažādos apsūdzības punktos, un patlaban tiesāts tiek tikai Raniērs.

Kulta līderis savām sekotājām esot lielījies ar savu gudrību un ētiskajiem standartiem, dižojies ar vairākiem zinātniskajiem grādiem un pat salīdzinājis sevi ar Albertu Einšteinu un Mahatmu Gandiju.

Foto: AFP / Scanpix

Viņš vervēja sievietes seksa verdzībā, iezīmēja viņas ar saviem iniciāļiem, lika upuriem atdot viņam kontroli pār saviem bankas kontiem un nekustamajiem īpašumiem, kā arī izstāstīt "dziļākos, tumšākos noslēpumus", norāda prokuratūra.

Daudzām no šīm sievietēm bija seksuālas attiecības ar Raniēru. Tiesā izskanēja, ka to vidū bijusi arī kāda 15 gadus veca pusaudze no Meksikas. 

"Tā bija organizētā noziedzība, un Kīts Raniērs bija šā grupējuma līderis," tiesā sacīja ASV federālā prokurore Tanja Hadžara.

"Viņš bija neaizskarams."

Raniēra advokāts apgalvo, ka NXIVM dibinātājs esot saviem sekotājiem palīdzējis sasniegt personīgo izaugsmi un ka sievietes esot rīkojušās pēc savas brīvas gribas.

» Ar bultām cauršauti krūtīs un galvā. Viduslaiku stila slepkavības Vācijā

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu