Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

"Ārsti nevar dot prognozes." Rīgā nepieskatīts suns saplosa sievietes roku (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rotveilers. Ilustratrīvs attēls.
Rotveilers. Ilustratrīvs attēls. Foto: Pixabay

Suns, kurš nebija pieskatīts, daudzstāvu mājas kāpņu telpā, sakoda kādu iedzīvotāju. Atbildīgās institūcijas esot reaģējušas tikai tad, kad ir noticis nopietns incidents, kas varējis beigties ar invaliditāti uz mūžu, vēsta raidījums "LNT Ziņas".

Sieviete brauca ar liftu, kad tas apstājās un atvērās durvis, viņai virsū metās kaimiņu rotveilera jauktenis. Suns sievietei smagi saplosījis roku. Suņa saimniece neuzradās.

Lai arī sievietei draudējusi noasiņošana, ātrā palīdzība atteikusies ierasties un pirmo palīdzību sniedza kaimiņš. Viņš cietušo arī nogādāja slimnīcā.

"Veica operāciju, rokai lauzts kauls, pārrautas ir cīpslas, ārsti nevar dot prognozes, vai divi pirkti vispār kustēsies," stāsta cietusī Dzintra Zaļakmene.

Suns uzbrūk sievietei jau otro reizi. Februārī suns metās virsū viņas mājdzīvniekam - sunim.

"Metās virsū, mēģināja nokost manu mazo sunīti, es glābu draudziņu, piespiedu klāt, nokritu zemē un kaimiņienes suns sāka kost pirkstos."

Dzintra vērsās policijā, taču policija tikai noplātīja rokas.

"Es saku, lūdzu, vismaz lieciet, lai viņa liek uzpurni, ka viņš nevienam ļaunu nevar nodarīt. Atbilde bija, mēs nevaram likt to darīt, jo nav pierādīts, ka suns ir agresīvs. Esmu spiesta dzīvot citā vietā, jo man bail par savu dzīvību," stāsta cietusī.

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) arī nesaskatīja situācijas nopietnību. Ņemot vērā, ka suns ir uzbrucis cilvēkam, suņa īpašniecei par dzīvnieku turēšanas prasību pārkāpumiem piemēroja 30 eiro soda naudu.

Bet tagad, kad Dzintrai, visticamāk, tiks konstatēti vidēji smagi miesas bojājumi un suņa īpašniecei draud kriminālatbildība, valsts institūcijas dramatisko notikumu vērtē citādāk.

Likumā noteikts, ja suns atzīts par bīstamu, saimniekam jāievēro stingrākas turēšanas prasības: ārā jāved ar uzpurni un speciālā pavadā, vēl tiek noteikta sterilizācija un, ja suns nodarījis smagus miesas bojājumus, paredzēta eitanāzija.

Šī procedūra var ilgt gadu un saimniekam jāsadarbojas. Ja saimnieks nesadarbojas, suni var konfiscēt. Kamēr process par suņa bīstamības noteikšanu ilgst, saimniekam jānodrošina, ka dzīvnieks nevar radīt kārtējo apdraudējumu citiem.

Uzmanību! Video iekļauti nepatīkami skati.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu