Raidījums: Ozolnieku domes deputātu vaino vardarbībā pret bērniem (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pexels

Pirms kāda laika Ozolnieku Policijas iecirknis saņēmis divus iesniegumus no nepilngadīgiem jauniešiem, kuri apsūdz Ozolnieku novada domes deputātu Igoru Orlovu rokas pacelšanā pret viņiem. Viena no jauniešiem bijusi deputāta meita, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Kāds Ozolnieku novada iedzīvotājs raidījumam pauž, ka domes deputāts Igors Orlovs esot fiziski aizskāris viņa nepilngadīgo dēlu:

"Dēls man piezvanīja un pateica, ka viņam iesita. Teicu, lai izsauc ātro palīdzību. Atbrauca ātrā palīdzība un savāca viņu. Izrādījās, ka viņš [Ozolnieku novada domes deputāts] viņam bija iesitis pa galvu un ausi - traumas tika fiksētas!"

Cietušā jaunieša tēvs raidījumam paskaidrojis, ka viņa dēls slēpis otru bērnu no tēva, jo meitene puisi esot lūgusi viņa dzīvesvietā paslēpties no tēva. Orlovs, meklējot meitu, noskaidrojis, ka viņa varētu būt pie zēna. Vīrietis, atrodot bērnus, izgāzis dusmas uz abiem, vēsta raidījums.

Cietušais zēns pašrocīgi ziņojis par notikušo policijai. Pēc lietas kopijām, ko cietušā zēna tēvs uzrādījis raidījumam "Bez Tabu", atklājies, ka arī deputāta meita ziņojusi policijai.

Ziņojumā atklājoties, ka viņai esot bail no tēva, viņš mājās bieži esot pārlieku stingrs un rājas. Tas tā esot jau kādu laiku. Tāpat viņa raksta, ka todien pēc stundām gribējusi paslēpties no tēva, tāpēc uzrunājusi zēnu, kurš vēlāk ielaidis viņu dzīvoklī.

Orlova atvase arī raksta, kad sapratusi, ka tēvs uzmeklējis zēnu un ieradies kopā ar viņu dzīvoklī, slēpusies no tēva uz balkona, vēsta raidījums.

"Tētis mani atrada un sāka man sist pa muguru un galvu. Iesita 10-15 reižu. Zēns to visu redzēja. Pēc tam tētis draudēja, ka atdos mani internātā," iesniegumā esot rakstījis bērns.

Zēna tēvs ziņo, ka Orlovs esot izņēmis meitu no skolas un sameklējis vietu citā.

Viņš arī raidījumam stāsta, ka dēla traumas pierādītas ekspertīzē, tomēr nezina, vai arī Orlova meitai oficiāli fiksēti miesas bojājumi.

"Tagad dēls apmeklē psihologu, jo baidās. Orlovs pat nav atvainojies. Viņš saka, ka es slikti audzinot dēlu!" sašutumu raidījumam pauž zēna aizbildnis.

Raidījumam "Bez Tabu" izdodas sastapt arī Ozolnieku novada deputātu Igoru Orlovu, kuru vaino vardarbībā pret bērniem.

Viņš raidījumam stāsta, ka todien, kad sapratis, ka meita nav atgriezusies mājās laicīgi, ļoti uztraucies un no citiem bērniem uzzinājis, ka meita varētu būt zēna dzīvoklī. Uzrunājis puisi, kurš sākotnēji vairākkārt esot noliedzis, ka meita atrodas pie viņa mājās, tomēr vēlāk pēc uzaicinājuma kopā doties uz dzīvokli, zēns esot atzinies.

Orlovs noliedz, ka būtu pārmācījis svešu bērnu. Pēc raidījuma žurnālista jautājumiem, kā skaidrojams, ka vēlāk ieradusies ātrā palīdzība, kas nogādājusi bērnu slimnīcā, un ka ekspertīzē puisim fiksēti arī miesas bojājumi,

Orlovs "Bez Tabu" žurnālistam atbildējis, ka neko nezina un turpina noraidīt pārmetumus par rokas pacelšanu pret svešu bērnu.

Kad "Bez Tabu" teikuši, ka lietā iesaistītās personas uzrādījušas raidījumam viņa meitas liecību policijai, kurā meitene pārmet tēvam agresiju un saka, ka ir bail no viņa, ka slēpusies pie paziņas dzīvoklī un pēcāk saņēmusi sitienus arī pati, Orlovu vairāk izbrīna, kā žurnālisti uzzinājuši par meitas sūdzību policijai.

Orlovs uzstājis, lai raidījuma žurnālists parunājot ar meitu. Bērns, šķiet, ir ļoti sabijies, tāpēc nespēj skaidri atbildēt, vai tēvs pacēlis roku pret viņu. Vēlāk gan viņa esot atzinusi, ka vienreiz tēvs iesitis viņai, vēsta "Bez Tabu".

Domes deputāts raidījumam atklāj, ka todien meita mukusi pie paziņas un tur slēpusies, jo iepriekšējā treniņā kopā ar citiem bērniem esot sastrādājusi blēņas.

Atsaucoties uz meitas ziņoto policijai par tēva regulārajām dusmām mājās, "Bez Tabu" Orlovam vaicā, vai un kā par šīm sastrādātajām blēņām treniņā sodīta meita, Orlovs teicis, ka audzināšanā ņem piemēru no sporta treneriem, rokas palaist neatļaujoties.

Valsts policijā (VP) esot uzsāktas divas administratīvās lietas par emocionālu un fizisku vardarbību pret nepilngadīgajiem, raidījumu informē VP Jelgavas iecirkņa Kārtības policijas nodaļas pārstāvis Romāns Dikovs.

VP pārstāvis "Bez Tabu" norāda, ka, lai ziņotu par Orlova izdarībām, abus iesniegumus esot vēlējušies rakstīt paši bērni.

Likumsargs Dikovs arī stāsta, ka esot informēta arī Ozolnieku novada Bāriņtiesa, kurai lūgts ar Orlova ģimeni organizēt rehabilitāciju un psihologa izpēti, vēsta raidījums.

Pēc psihologa slēdziena policija lemšot, vai un kā sodāms Orlovs.

VP pārstāvis teicis "Bez Tabu", ka deputāta meitai, par spīti ziņotajam par saņemtajiem sitieniem, nav veikta miesas bojājumu ekspertīze, jo operatīvie darbinieki, neesot saskatījuši traumas.

Ozolnieku novada bāriņtiesas priekšsēdētāja Ilze Mangusa gan uzskata, ka, ja reiz bērns pats norādījis uz tēva uzvedību, bailēm no viņa un roku pacelšanu, policijai vajadzēja cītīgāk pārbaudīt, vai nav traumu, lai atvieglotu arī Bāriņtiesas darbu, vēsta raidījums.

"Šeit var būt runa par bērna veselības apdraudējumu. Bažas par vardarbību pret bērnu noteikti ir. Lai pieņemtu bērna interesēm atbilstošāko lēmumu, ir nepieciešama psihologa izpēte, lai iegūtu pamatotu informāciju. Psihologa izpētes rezultātus mēs tuvākajā laikā varētu saņemt," raidījumam stāsta bāriņtiesas priekšsēdētāja.

Attiecīgi bāriņtiesa pēc atzinuma saņemšanas lems par tālākajām darbībām saistībā ar bērna tiesību īpašu aizstāvību, vēsta raidījums.

Noskaties sižetu!

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu