Islandi varētu sodīt par Palestīnas karoga vicināšanu Eirovīzijā (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums

18. maija vakarā Telavivā noslēdzās 64. starptautiskais Eirovīzijas dziesmu konkurss, kurā uzvaras laurus plūca Nīderlandes pārstāvis Dankans Lorenss. Tagad tapis zināms, ka Eiropas Raidorganizāciju apvienība (ERA) šobrīd lemj jautājumu par sankcijām pret Islandi, kura konkursā vicināja plakātu ar Palestīnas karogu.

Jāatzīmē, ka palestīniešu karogs divreiz sasniedza Eirovīzijas tiešraidi – to vicināja gan Islandes grupas “Hatari” biedri balsu paziņošanas laikā, gan attēloja dejotāji Madonnas uzstāšanās laikā.

Kā norādīja ERA, Eirovīzija nav politisks konkurss, līdz ar to citu valstu karogu demonstrēšana ir pretrunā ar konkursa noteikumiem.

"Plakāti tika ātri noņemti, taču šīs darbības sekas apspriež konkursa izpildvalde," teikts ERA paziņojumā.

Noteikumos ir minēts, ka dalībniekiem, kuri veicina politisku kontekstu, draud pat diskvalifikācija.

Tiesa, šāda rīcība no islandiešu grupas puses bija apzināta, jo tās dalībnieki arī pēc konkursa sociālajos tīklos dalījās ar Palestīnas karoga fotogrāfiju. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HATARI (@hatari_official) on

Jau ziņots, lai gan vairāki mūziķi un kultūras darbinieki aicināja boikotēt Eirovīzijas konkursu Telavivā, ņemot vērā Izraēlas politiku pret palestīniešiem, Madonna pirms uzstāšanās paziņoja, ka negrasās izdabāt kādu cilvēku politiskajiem uzskatiem. 

Madonna uzstājās ar dziesmām  "Like A Prayer" un "Future", kuru izpildīja kopā ar reperi no "Migos" - Quavo.  

Jaunākā Madonnas albuma "Madame X" dziesmas "Future" pirmatskaņojuma laikā, skanot rindām “Not everyone is coming to the future / Not everyone is learning from the past” ("Ne visi sasniedz nākotni, ne visi mācās no pagātnes"), diviem no pavadošajiem dejotājiem uz muguras bija redzami Izraēlas un Palestīnas karogi. Abi dejotāji, kuri uz skatuves bija apkampušies, bija redzami vien mirkli, taču tūlīt izraisīja milzu reakciju sociālās saziņas tīklos. Mēģinājumu laikā šāda politiska elementa Madonnas šovā nebija, tāds arī nebija atļauts, jo Eirovīzijas organizatori uzsver, ka Eirovīzija ir no politikas brīvs notikums.

Fotogalerija: "Eirovīzijas 2019" fināls

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu