Jaunais "Lakers" treneris Vogels vēlas vienotību organizācijā

LETA
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Frenks Vogels
Frenks Vogels Foto: AFP/SCANPIX

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Losandželosas "Lakers" jaunais galvenais treneris Frenks Vogels cer vienot organizāciju un apturēt sešu gadu ilgo neveiksmju joslu.

"Lakers" galvenā trenera amatā nolīgusi Vogelu, kuram asistēs Džeisons Kids. Līgums ar 45 gadus veco speciālistu noslēgts uz trim gadiem.

Vogela vēlme organizācijā ir apvienot spēlētājus, trenerus un vadību. Viņš komandā ieņems no šīs pozīcijas atbrīvotā Lūka Voltona vietu.

"Mums ir nepieciešams veidot vienotību mūsu organizācijā. Tie nebūs tikai 17 vīri, kuri valkā uniformas, bet visa organizācija kopā. Vadībai, treneriem, spēlētājiem - visiem ir jādodas vienā virzienā un, esot visiem kopā, mēs varam paveikt lielus darbus," izteicās Vogels.

Vogels pagaidām izvairās no prognozēm saistībā ar "Lakers" nākotni.

"Mēs koncentrēsim savu uzmanību uz darbu, un tad nāks rezultāti, sasniegumi un apbalvojumi," teica jaunais komandas treneris.

"Lakers" sešas sezonas pēc kārtas nav iekļuvusi NBA izslēgšanas spēlēs. Pērn komandai pievienojās trīskārtējais NBA čempions Lebrons Džeimss, bet arī superzvaigznes pievienošanās nepalīdzēja iekļūt "play-off".

Šajā pavasarī Losandželosas kluba prezidenta amatu pameta leģendārais Maģiskais Džonsons, kurš šonedēļ medijos izteicās, ka organizācijā bijušas intrigas un negācijas.

Vogels jau savulaik strādājis "Lakers" organizācijā, pirms 13 gadiem pildot skauta pienākumus.

Savukārt pērn pēc divu gadu darba tika atbrīvots no Orlando "Magic" galvenā trenera amata. Viņš divu sezonu laikā aizveda komandu līdz 54 uzvarām un 110 zaudējumiem.

Vogels pirms tam piecas pilnas sezonas vadīja Indiānas "Pacers" vienību. "Pacers" viņa vadībā izcīnīja 250 uzvaras un piedzīvoja 181 zaudējumu regulārajā čempionātā, bet "play-off" mačos tika gūta 31 uzvara un ciestas 30 neveiksmes. 2013. un 2014.gadā Vogela vadībā "Pacers" sasniedza Austrumu konferences finālu.

Aizvadītajā regulārajā čempionāta sezonā "Lakers" Rietumu konferencē 82 spēlēs izcīnīja 37 uzvaras un piedzīvoja 45 zaudējumus, kas ļāva ieņemt tikai desmito vietu konferences tabulā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu