"Ventspils" futbolisti viesos pārliecinoši uzvar "Daugavpili"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Ventspils" futbolisti
"Ventspils" futbolisti Foto: FK "Ventspils" (Facebook)

"Ventspils" komanda trešdien svinēja uzvaru "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 14.kārtas spēlē, kopvērtējuma tabulā pakāpjoties uz ceturto vietu.

Ventspilnieki viesos ar 3:0 (1:0) pārspēja "Daugavpili".

Viesiem spēles pirmajā pusē bija pārsvars, kas rezultējās vārtu guvumā - puslaika vidū no tuvas distances precīzi sita Tosins Aijeguns, kurš līdz ar to kļuvis par virslīgas labāko bombardieri. Otrā puslaika devītajā minūtē ventspilnieki savu pārsvaru dubultoja. Ar precīzu soda sitienu pāri daugavpiliešu sieniņai izcēlās Jevgeņijs Kazačoks.

Ar to gan "Daugavpils" nedienas nebeidzās, jo 62.minūtē Eduards Tīdenbergs no soda laukuma malas ar vieglu sitienu vēlreiz pārspēja mājinieku vārtsargu Danilo Kučeru. Laukuma saimniekiem neapdraudot "Ventspils" vārtu drošību, kurzemnieki svinēja uzvaru ar 3:0.

Daugavpils komandā šajā spēlē debitēja Kotdivuāras uzbrucējs Morī Konē. Viņš ar 12 vārtu guvumiem kļuva par Kotdivuāras augstākās līgas labāko bombardieri.

Ventspilnieki nebija guvuši uzvaras piecās spēlēs pēc kārtas, kas licis nomainīt galveno treneri - Dejana Vukičeviča vietā stājies Igors Kļosovs. Tikmēr "Daugavpils" iepriekšējo sešu maču laikā bija guvusi četras uzvaras.

Abu komandu pirmajā tikšanās reizē Ventspilī duelis noslēdzās ar neizšķirtu 1:1.

Šobrīd kopvērtējuma līdere RFS tiekas ar "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" (ViA) komandu. Maču tiešraidē pārraida Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanāls.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka otrdien Jūrmalas "Spartaks" viesos ar 3:0 uzvarēja "Jelgavu", bet "Liepāja" arī izbraukumā ar 2:1 apspēlēja "Metta" komandu. Šo kārtu izlaiž čempione "Riga".

Ar 12 spēlēs gūtiem 25 punktiem virslīgas vadībā šobrīd ir RFS un "Riga", bet trešā ar 18 punktiem 11 cīņās ir "Valmiera Glass"/ViA. Tālāk ar 17 punktiem ir "Ventspils", aiz kuras ar 16 punktiem seko "Daugavpils" un "Spartaks". Tikmēr 14 punktus iekrājusi "Liepāja", bet astoto vietu ar 13 punktiem ieņem "Jelgavas" futbolisti, kamēr turnīra tabulu ar desmit punktiem noslēdz "Metta".

Kā zināms, šajā sezonā virslīgā startē deviņas komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības.

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa "Optibet". Jaunais sadarbības līgums starp biedrību "Latvijas Futbola virslīga" un "Optibet Sporta bārs" noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Pirms iepriekšējās sezonas turnīra rīkotāji noslēdza 2+1 gadu sadarbību ar "Best4Sport TV" kanālu, kas tādējādi pārraida virslīgas mačus. Šajā sezonā futbola virslīgas spēles atgriezušās arī kanālā "Sportacentrs.com TV" un Latvijas Televīzijas 7.kanālā (LTV 7).

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva "Riga" komanda, aiz sevis atstājot "Ventspils" vienību, bet trešā bija RFS.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu