Pret Zviedrijas galēji labējo kandidātu EP vēlēšanās sākta izmeklēšana par seksuālu uzmākšanos

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Zviedrijas karogs. Ilustratīvs attēls.
Zviedrijas karogs. Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Trešdien, 22. maijā, Zviedrijas prokuratūra sākusi sākotnējo izmeklēšanu pret populistisko labējo Zviedrijas demokrātu (SD) kandidātu Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās Pēteru Lundgrēnu, kurš tiek turēts aizdomās par seksuālu uzmākšanos.

"Esmu tikko sākusi sākotnējo izmeklēšanu. Mums jāintervē cilvēki un jānovērtē materiāls, kas prasīs laiku," laikrakstam "Expressen" atklāja galvenā prokurore Marija Sterupa.

Lundgrēns intervijā "Expressen" nedēļas nogalē sacīja, ka alkohola reibumā pagājušajā gadā kādā ballē pieskāries partijas biedres krūtīm.

Viņš ir atvainojies sievietei par notikušo un cer tikt pārvēlēts uz otro termiņu EP deputāta amatā.

"Expressen" iepriekš atsaucās uz ierakstītu telefonsarunu, kurā minētā sieviete apspriedusi šo jautājumu ar citu SD politiķi Kristīnu Vinbergu, kura 2014. gadā arī tika ievēlēta EP.

Cenšoties izkliedēt briestošo skandālu, SD pirmdien, 20. maijā, publicēja video, kurā minētā sieviete un Lundgrēns pārrunā notikušo un vienojas, ka tas palicis pagātnē.

Sieviete sacīja, ka nevēlas iesniegt sūdzību policijā.

Vinberga noliegusi, ka būtu nopludinājusi šo sarunu, taču acīmredzot ir zaudējusi partijas labvēlību, jo svētdien tika izsvītrota no kandidātu saraksta EP vēlēšanām. Partija apgalvo, ka nekādas saistības starp abiem notikumiem nav.

EP vēlēšanas Zviedrijā notiks svētdien.

SD līderis Džimijs Okesons intervijā Zviedrijas Radio norādīja, ka atzinīgi vērtē sākotnējo izmeklēšanu.

"Expressen" ziņoja, ka sūdzību policijā iesniedzis kāds pilsonis, kas nav saistīts ar šo lietu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu