Traucējumu dēļ CVK aicina šodien iedzīvotājus doties vēlēt tikai uz savu iecirkni (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Cilvēki piedalās Eiropas Parlamenta vēlēšanās 709.vēlēšanu iecirknī Līvānu novada kultūras centrā.
Cilvēki piedalās Eiropas Parlamenta vēlēšanās 709.vēlēšanu iecirknī Līvānu novada kultūras centrā. Foto: Ieva Lūka/LETA

Saistībā ar konstatētajiem traucējumiem Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu iecirkņu tiešsaistes datu apmaiņas sistēmā Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) aicina šodien līdz plkst. 12 iedzīvotājus doties balsot tikai uz savu vēlēšanu iecirkni, informēja komisijas pārstāve Līva Laizāne.

Viņa norādīja, ka šorīt konstatēto traucējumu dēļ šobrīd nav iespējams vēlēt citā iecirknī.

Laizāne norādīja, ka nobalsot savā vēlēšanu iecirknī būs iespējams arī rīt no plkst.10 līdz 16 un vēlēšanu dienā, 25. maijā, no plkst. 7 līdz 20.

Pēc Laizānes paustā, iespējamais sistēmas traucējumu iemesls tiek apzināts, visdrīzāk tas saistīts ar naktī uzstādītajiem sistēmas atjaunojumiem.

Vienlaikus par iespējas balsot citā iecirknī atjaunošanu CVK informēs atsevišķi, piebilda Laizāne.

Kā ziņots, sistēmas traucējumu dēļ šorīt nav iespējams nobalsot EP vēlēšanās tiem vēlētājiem, kas ieradušies nobalsot iecirkņos, kuros viņi nav reģistrēti.

Kā aģentūrai LETA iepriekš sacīja CVK priekšsēdētāja Kristīne Bērziņa, problēmas saistītas ar sistēmas atjaunināšanu. Viņa norādīja, ka šobrīd norit darbs, lai problēmas atrisinātu.

Kopumā 2019. gada EP vēlēšanām reģistrēti 1 411 955 balsstiesīgie.

Ceturtdien visi 954 vēlēšanu iecirkņi Latvijā ir atvērti no plkst. 9 līdz 12. Nobalsot iepriekš būs iespējams arī piektdien. Savukārt vēlēšanu pamatdiena sestdiena.

Piedalīties vēlēšanās drīkst balsstiesīgie Latvijas un citu Eiropas Savienības dalībvalstu pilsoņi, kuri reģistrējušies vēlēšanām Latvijā. Balsojot jāuzrāda pase vai personas apliecība (eID).

Latvijas iedzīvotājiem jāievēl astoņi no kopumā 751 EP deputāta. Jaunais sasaukums strādās no 2019. līdz 2024.gadam.

Uz ievēlēšanu no Latvijas pretendē 16 saraksti un kopumā 246 deputātu kandidāti. Deputātu vietu sadalē nepiedalīsies tie kandidātu saraksti, kuri būs saņēmuši mazāk par 5% vēlētāju balsu.

Provizoriskie vēlēšanu rezultāti būs zināmi pusnaktī no 26. uz 27.maiju, kad noslēgsies vēlēšanas visās Eiropas Savienības dalībvalstīs.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu