Latviešu izcelsmes treneris Lēmanis PK izlasē pulcēs lielākās austrāliešu NBA zvaigznes

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: JORGE ZAPATA / EFE

Austrālijas izlase gatavošanos 2019.gada Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Pasaules kausam uzsākusi ar savām lielākajām Nacionālās basketbola līgas (NBA) zvaigznēm, tajā skaitā Filadelfijas "76ers" uzbrucēju Benu Simonsu.

Austrālijai Pasaules kausa izcīņā grasās palīdzēt kopā deviņi NBA spēlētāji. Sastāvā būs tādi spēlētāji, kā Endrū Bogots, kurš ir kļuvis par čempionu Goldensteitas "Warriors" komandā, Džo Inglss no Jūtas "Jazz" vienības, Petijs Mills no Sanantonio "Spurs" un vēl viens "76ers" pārstāvis Džonehs Boldens.

"Šaubu nav, mums ir lieliska iespēja izveidot spēcīgu komandu, un tas ir aizraujoši," izteicās latviešu izcelsmes komandas galvenais treneris Andrejs Lēmanis.

"Iekļaut šādus talantīgus spēlētājus izlasē nozīmē, ka tika pieņemti daudzi grūti lēmumi un nācās atteikt citiem labiem spēlētājiem," piebilda Lēmanis.

Prieku par dalību gaidāmajā Pasaules kausā neslēpa arī pats Simonss, kurš sociālajā vietnē "Twitter" veicis ierakstu ar apliecinājumu, ka Ķīnā pārstāvēs Austrālijas valstsvienību.

Pēdējā mirklī no izlases tika svītrots Tons Meikers, kurš pārstāv Detroitas "Pistons". Kluba vadība ir pieprasījusi spēlētāju un iemesli nav zināmi.

Galīgais komandas sastāvs tiks nosaukts augustā pēc treniņnometnes.

Augustā Austrālijas valstsvienība aizvadīs pārbaudes spēles pret ASV un Kanādas basketbolistiem.

Pasaules kausa grupu turnīrs Austrālijai iesāksies 1.septembrī pret Kanādas izlasi, divas dienas vēlāk tiksies ar Senegālas izlasi, bet vēl pēc divām dienām - ar Lietuvu.

Lēmanis Austrālijas izlases galvenā trenera amatā stājās 2013.gada aprīlī, bet vēlāk līgums ar viņu tika pagarināts līdz 2020.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm.

Lēmaņa vecāki Latviju pameta Otrā pasaules kara laikā, sākotnēji bēgot uz Vāciju, bet vēlāk pārceļoties uz Austrāliju.

Pasaules kauss norisināsies Ķīnā no 31.augusta līdz 15.septembim.

Pašreizējie čempioni ir ASV basketbolisti, kuri 2014.gadā Spānijā finālā pārliecinoši pieveica Serbijas izlasi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu