Apgaismes staba taranēšana un piedzeršanās pēc negadījuma - vairākkārt sodītam zemessargam piemērots 1200 eiro liels sods (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Attēls ilustratīvs.
Attēls ilustratīvs. Foto: Zane Bitere/LETA

Kurzemes rajona tiesa Liepājā kādam vairākkārt sodītam zemessargam par apgaismes staba taranēšanu un piedzeršanos pēc negadījuma piemērojusi 1200 eiro sodu un tiesību atņemšanu atņemšanu uz četriem gadiem, liecina publiski pieejamais tiesas spriedums.

No tiesas dokumenta izriet, ka vīrietis gada laikā atkārtoti vadīja transportlīdzekli bez tiesībām, kā arī lietoja alkoholu pēc satiksmes negadījuma.

Vīrietis šogad martā ar automašīnu Liepājā nobrauca no ceļa un iebrauca apgaismes stabā un elektrības sadales skapī. Pēc tam viņš no negadījuma vietas aizbrauca, nepaziņojot par ceļu satiksmes negadījumu policijai. Pēc avārijas zemessargs lietoja alkoholu.

Spriedums liecina, ka vīrietis strādā Zemessardzē, iepriekš administratīvi sodīts piecas reizes, turklāt viņam ir divas aktīvas sodāmības. Tikai šogad janvārī viņš bija ieskaitīts Zemessardzes dienestā un iecelts par granātnieka palīgu.

Administratīvo arestu gan zemessargam nepiemēroja. Latvijas administratīvo pārkāpumu kodekss karavīriem un citām disciplinārajiem reglamentiem pakļautajām personām nevar piemērot administratīvo arestu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu