Zelenska partija "Tautas kalps" atklājusi savu politisko ideoloģiju (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Volodimirs Zelenskis,
Volodimirs Zelenskis, Foto: AFP/SCANPIX

Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska partija "Tautas kalps" izraudzījusies savu vadošo ideoloģiju - tas būs libertārisms, vēsta ziņu portāls "Meduza".

Par to intervijā izdevumam "Ļevij bereg" paziņoja Ruslans Stefančuks, Zelenska pārstāvis Ukrainas parlamentā.

Viņš sacīja, ka Zelenska partija atbalsta liberālo ekonomikas modeli un "liberālo attiecību modeli ar attiecīgām nacionālajām iezīmēm".

Tikmēr Zelenska padomnieks nodokļu jautājumos Daņils Getmancevs paziņojis, ka partija iestājas par "tīru liberālo ekonomiku un minimālu valdības iesaistīšanos uzņēmējdarbības regulēšanā".

Partija arī esot gatava apspriest iespējamu nodokļu pazemināšanu.

Libertālieši atbalsta minimālu valsts pārvaldes aparātu, brīvā tirgus idejas un nodokļu samazināšanu uz sociālo programmu rēķina.

Libertārisms no liberālisma atšķiras ar to, ka neiestājas par vienlīdzības veicināšanu ar līdzekļu pārdales palīdzību, novirzot valsts budžeta līdzekļus mazaizsargātajām sabiedrības grupām.

Zelenska partija nosaukta seriāla "Tautas kalps" vārdā. Zelenskis seriālā spēlēja vēstures skolotāju, kurš negaidīti tiek ievēlēts par Ukrainas prezidentu un sāk cīņu ar korupciju.

Zelenskis uzreiz pēc inaugurācijas Ukrainas prezidenta amatā paziņoja par nodomu atlaist valsts parlamentu Augstāko radu. Plānots, ka parlamenta pirmstermiņa vēlēšanas notiks 21. jūlijā.

Maijā firmas "Reiting" veiktā iedzīvotāju aptauja liecina, ka "Tautas kalps" pašlaik ir populārākā partija Ukrainā. Par Zelenska partiju plānoja balsot 43,8% no visiem aptaujātajiem, kuri grasās piedalīties parlamenta vēlēšanās.

Foto: Volodimirs Zelenskis sveicinās ar saviem vēlētājiem

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu