"Mani nevajag žēlot!" Beāte Klipa - dāma autosportā, kura nebaidās no vīriešu konkurences

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Beāte Klipa
Beāte Klipa Foto: Toms Paipals Photography

Nākamajā nedēļas nogalē leģendārajā "Musa Raceland", Bauskā, norisināsies pasaules līmeņa Autokrosa sacensības - FIA Eiropas Autokrosa čempionāta 2. posms. Sagaidīsim vairāk nekā 100 sportistus no dažādām Eiropas valstīm tostarp arī vienu no ātrākajām latviešu dāmām - Beati Klipu.

Beate savu dalību pieteikusi "Riga International Airport - RIX cup", kas norisināsies FIA Eiropas Autokrosa čempionāta ietvaros. Xtreme buggy klasē spēcīgo dāmu sagaida tikpat spēcīgi vīriešu kārtas sportisti.

"Sacensībās uz mani skatās kā uz sāncensi, visi esam vienlīdzīgi un ar vienlīdzīgu mērķi. Citi sportisti būdami vīrieši mani necenšas žēlot, jo esmu sieviete. Man arī to nevajag", uzsver Beate Klipa.

"Ar nepacietību gaidu Eiropas Autokrosa čempionātu Bauskā. Tās man ir bijušas mīļākās sacensības kopš sevi atceros. Sēdēju trases malā un tētim teicu, man arī ļoti gribētos tādu bagiju. Prieks, ka šogad varēšu izbaudīt pasākumu esot trasē un piedaloties. Mans galvenais uzdevums sacensībās būs - visas nedēļas nogales garumā nezaudēt prieku un smaidu sejā", emocijas neslēpj Beate.

Foto: Toms Paipals Photography

Beate Klipa - viena no ātrākajām dāmām Latvijas autosportā. Šo apgalvojumu pavisam noteikti apstiprina viņas pieredze un sasniegumi autosportā līdz šim, izmēģinātas dažādas disciplīnas un iegūti nozīmīgi tituli - divkārtēja Latvijas čempione autokrosā, ieejot vēsturē kā pirmā sieviete, kura uzvarējusi Latvijas čempionātā. Beate ir pierādījusi, ka autosportā vieta ir arī sievietēm un droši var teikt, ka pārējiem sportistiem ir jārēķinās ar to, ka šī dāma ir nopietna konkurente.

FIA Eiropas Autokrosa čempionāta otrais posms sāksies jau piektdienas (31.05) vakarā ar grandiozu dalībnieku parādi Bauskas pilsētas centrā. Sacensību sākums un pirmā diena 1. jūnijā, sacensības turpināsies un sīvākās cīņas būs vērojamas 2. jūnijā. Pasākums noslēgsies svētdienas vakarā ar labāko apbalvošanu turpat "Musa Raceland", Bauskā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu