VP narkodīlera dzīvesvietā Zasulaukā uziet iespaidīgu daudzumu ekstazī tablešu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Strādājot narkotiku apkarošanas jomā, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Zemgales iecirkņa policisti šomēnes nonāca pa pēdām kādam narkodīlerim – Zasulauka iedzīvotājam, liecina Valsts policijas sociālā tīkla "Facebook" ievietotā informācija.

Vīrietis tika aizturēts 7. maijā ap pulksten deviņiem vakarā, pēc tam, kad viņš pie kāda veikala Rīgā, Ziepniekkalnā, savā automašīnā bija tirgojis narkotikas.

Pēc tam vīrietis ar automašīnu pameta veikala stāvvietu un izbrauca uz Vienības gatves. Tobrīd Rīgas Zemgales iecirkņa policisti, piesaistot kolēģus no ceļu policijas, veica plānoto vīrieša aizturēšanu.

Vīrieša automašīnā narkotikas netika atrastas, taču ierodoties veikt kratīšanu viņa dzīvesvietā Rīgā, Zasulaukā, policisti konstatēja un atsavināja vairākas lielas pakas ar aizdomīgām tabletēm. Ekspertīzes rezultāti apliecināja, ka izņemtās tabletes ir MDMA jeb ekstazī.

Par narkotiku realizēšanu aizdomās turētais vīrietis ir dzimis 1996. gadā un iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā. Šobrīd tiek skaidrots, cik ilgi jaunais vīrietis nodarbojies ar šīm noziedzīgajām darbībām un citi notikušā apstākļi.

Saistībā ar notikušo uz sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.1. panta trešās daļas – par narkotisko vielu neatļautu iegādāšanos, glabāšanu un realizāciju lielā apmērā. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Ņemot vērā, ka tiesa aizdomās turētajam vīrietim nepiemēroja drošības līdzekli apcietinājumu, viņam uz izmeklēšanas laiku piemērota policijas uzraudzība.

Lai efektīvi cīnītos ar narkotiku apriti, Valsts policija aicina iedzīvotājus būt aktīviem un ziņot policijai par to tirgošanas vietām un personām, kuras atrodas narkotisko vielu ietekmē. Informēt likumsargus iespējams notikuma brīdī zvanot pa tālruņa numuru 110 vai arī vēršoties tuvākajā Valsts policijas iecirknī. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu