Draud ar mačeti un laupa. Vēlā naktī vīrs Preiļos aplaupa izklaides vietas (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Trešdien, 23. maijā, Preiļos aizturēts vīrietis, kurš iepriekšējā naktī, piedraudot ar mačeti, aplaupījis kādu izklaides vietu un veicis arī citas noziedzīgas darbības, informē Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Ksenija Belova.

Trešdienas naktī Preiļu iecirknī saņemta informācija no kādas Preiļu izklaides vietas, ka ap plkst. 1 tajā bija ieradies nenoskaidrots vīrietis un, piedraudot darbiniekiem ar mačetei līdzīgu priekšmetu, nolaupījis alkoholiskus dzērienus, pēc kā atstājis telpas, un devies nezināmā virzienā.

Izmeklēšanas darbību un operatīvo pasākumu rezultātā noskaidrots, ka iespējamais vainīgais neilgi pēc laupīšanas izdarīšanas bija ieradies citā izklaides vietā, kur arī draudējis darbiniekiem, ar cirvi izsitis ieejas durvis, savukārt vēl kādam tirdzniecības objektam izsitis dubulto pakešu loga stiklu.

Turpinot darbu, aizdomās par saistību ar minētiem noziedzīgiem nodarījumiem tās pašas dienas rītā policisti Preiļos aizturēja kādu 1988. gadā dzimušo vīrieti.

Tika veikta kratīšana vīrieša dzīvesvietā, kuras rezultātā konfiscēta mačete, kas, visdrīzāk, izmantota laupīšanā, ka arī nelegālā munīcija. Iespējamais vainīgais jau iepriekš nonāca policijas redzeslokā.

Šodien vīrietim ar tiesas lēmumu tika piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

Pašlaik likumsargi turpina visu triju notikumu izmeklēšanu, savukārt iespējamai vainīgai personai par minētiem noziedzīgajiem nodarījumiem draud kriminālatbildība. Maksimālai soda par laupīšanu ir brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu